Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Study cases


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!

Category: Study cases
Talk started by BenuOffline
(262 answers)8.337 times displayed

Deputatii din Comisia de Administratie Publica au avizat favorabil, marti (05.04.2011), Legea ce prevede eutanasierea cainilor fara stapan, cu 16 voturi "pentru" si 6 "impotriva" (cele impotriva fiind voturile opozitiei). Proiectul de lege prevede ca animalele bolnave si cele agresive sa fie eutanasiate, iar restul sa fie cazate in adaposturi, insa decizia finala apartine Consiliilor locale. Proiectul de lege merge acum in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

"În lege este stabilită obligativitatea ca, în 30 de zile, animalele fără stăpân să fie ţinute obligatoriu în adăposturi şi apoi, autorităţile locale să stabilească ceea ce vor face. Nu putem să dăm un cadru pentru fiecare autoritate locală. Ei sunt cei care decid ceea ce fac, pot să-i returneze (câinii fără stăpân -n.r.) în teritoriu, dacă au posibilitatea să facă lucru acesta. Dar, obligatoriu, trebuie să-i sterilizeze, să-i deparaziteze, să fie marcaţi căţeii, să poată să fie identificaţi, dacă nu reuşesc să dea cea mai mare parte din aceste animale în adopţie", a precizat Sulfina Barbu - Preşedintele Comisiei.
Tot ea a mai spus că eutanasierea câinilor fără stăpân este prevăzută doar în cazul animalelor bătrâne, agresive sau bolnave incurabil.

ONG-urile pentru protectia animalelor au protestat in mai multe randuri la Palatul Parlamentului, in luna martie, sustinand ca eutanasierea cainilor fara stapan nu reprezinta o solutie si cerand ca animalele sa fie doar sterilizate.


Sursa: www.hotnews.ro si www.mediafax.ro
In seara asta urmaream pe la diferite canale de televiziune cu cata patima vorbeau niste persoane pro si impotriva cainilor comunitari si nu numai. Si ma gandeam ca nu mi-a fost niciodata cu adevarat frica sa trec pe langa vreun caine pe strada, dar ca am cunostinte, rude si prieteni muscati si mai stiu ca mai avem (inca) o problema la nivel national.
Pe scurt: nu ma bucura decizia, dar sunt de acord cu ea. Sterilizarea nu mi se pare o solutie pt acum, ci pt mai tarziu. Dar ce ar trebui sa facem intre timp?!
Astept pareri. Multumesc

Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!
Tags: eutanasiere, caine, caini, moarte, ucidere, otrava, maidanezi, catel, muscatura, spital, copii, femei, barbati, lege, protectie, animal
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Pro si contra eutanasierii cainilor

Femeile in lumea araba

Blonde, Brunete, Roscate, Satene

Faceti autostopul ? Luati autostopisti ?

Despre barbatii insurati si femeile singure

Animale de companie

Alegere grea: frumusete fizica sau inteligenta ?

FEMEI contra BARBATI: diferente dovedite

Tu ce animal esti?

Cele mai bune cadouri pentru o fata...

Adevaruri universale despre barbati. Reguli care credeti ca se aplica in general.

De ce iubim femeile ?

Frumusetea la barbati. Metrosexualitatea.

Legea antifumat

Si noi barbatii putem !

Cat de aproape ati fost de MOARTE ? Puteti povesti ?

Sunt femeile intr-adevar materialiste ?

Parerea voastra despre... Justitia Romana

Va este frica de moarte ?

Enervanti(e). Deranjanti(e).
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.2372 / 0.1051 (571)