Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Our opinion


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Legea antifumat

Category: Our opinion
Talk started by aishaOffline
(110 answers)29.693 times displayed
Legea care interzice fumatul în toate spaţiile publice ( http://admin.stiripesurse.ro/media/other/201512/media-145019585110004100.pdf ) închise a fost adoptată, marţi, 15 decembrie 2015, de plenul Camerei Deputaţilor, cu 164 de voturi "pentru", 20 voturi "împotrivă" şi 26 de abţineri. Pachetul cu legi anti-tutun prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise şi semi-închise, la locul de muncă, în transportul public, în spaţiile publice deschise administrate de instituţiile medico-sanitare şi de învăţământ. Sunt prevăzute, de asemenea, sancţiuni atât pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cât şi pentru fumători. Sancțiunile sunt de până la 8 mii lei pentru persoane fizice și până la 10 mii lei pentru persoanele juridice. Proprietarii și managerii acestor spații vor fi obligați să afişeze pe uşa de intrare simbolul ce interzice fumatul. Inițiativa legislativă prevede ca gheretele unde se vând produsele din tutun trebuie să fie amplasate, între ele, la o distanţă de cel puţin 200 de metri şi la 50 de metri de la instituţiile de învăţământ şi instituţiile medico-sanitare. Totodată, se interzice comercializarea produselor din tutun şi a produselor care conţin nicotină în unităţi de comerţ între orele 22.00–8.00. În plus, se va interzice vânzarea produselor de tutun minorilor, comercianții fiind obligați să verifice vârsta persoanei. Se impun interdicții și la comercializarea on-line, dar și vânzarea tutunului prin aparate, precum și expunerea vizibilă a produselor din tutun în spaţiile comerciale accesibile publicului. După adoptarea acestei inițiative, publicitatea la produsele din tutun urmează să fie interzisă la radio şi televiziune, în cinematografe sau pe internet. Totodată, pachetele de țigări urmează să conțină avertismente privind dauna fumatului pe cel puțin 65 la sută din suprafața pachetului de țigări, iar țigările slim și cele cu arome vor fi interzise.
Fac excepţie de la această lege doar celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă.
Legea care interzice fumatul în toate spaţiile publice închise a fost contestată la Curtea Constituţională de un grup de senatori din mai multe grupuri parlamentare și va fi luată în discuție pe 27 ianuarie, apoi va putea merge la promulgare.

Care este poziția voastră față de această lege?
Legea antifumat
Tags: lege, tutun, pedepse
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!

Faceti autostopul ? Luati autostopisti ?

Parerea voastra despre... Justitia Romana

Sa discutam si noi despre "Legea ascultarii telefoanelor"...

Dispretul pentru insemnele Romaniei

Studiu de caz asupra unui articol de lege romaneasca

Cand haosul devine lege

"Cadou" de Craciun de la noul Guvern ? Ministrul Muncii vrea sa schimbe legea pentru mame.
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1459 / 0.0654 (273)