Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Probleme practice


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!

Categorie: Probleme practice
Discuţie iniţiată de BenuOffline
(262 răspunsuri)9.576 afişări

Deputatii din Comisia de Administratie Publica au avizat favorabil, marti (05.04.2011), Legea ce prevede eutanasierea cainilor fara stapan, cu 16 voturi "pentru" si 6 "impotriva" (cele impotriva fiind voturile opozitiei). Proiectul de lege prevede ca animalele bolnave si cele agresive sa fie eutanasiate, iar restul sa fie cazate in adaposturi, insa decizia finala apartine Consiliilor locale. Proiectul de lege merge acum in plenul Camerei Deputatilor, care este for decizional.

"În lege este stabilită obligativitatea ca, în 30 de zile, animalele fără stăpân să fie ţinute obligatoriu în adăposturi şi apoi, autorităţile locale să stabilească ceea ce vor face. Nu putem să dăm un cadru pentru fiecare autoritate locală. Ei sunt cei care decid ceea ce fac, pot să-i returneze (câinii fără stăpân -n.r.) în teritoriu, dacă au posibilitatea să facă lucru acesta. Dar, obligatoriu, trebuie să-i sterilizeze, să-i deparaziteze, să fie marcaţi căţeii, să poată să fie identificaţi, dacă nu reuşesc să dea cea mai mare parte din aceste animale în adopţie", a precizat Sulfina Barbu - Preşedintele Comisiei.
Tot ea a mai spus că eutanasierea câinilor fără stăpân este prevăzută doar în cazul animalelor bătrâne, agresive sau bolnave incurabil.

ONG-urile pentru protectia animalelor au protestat in mai multe randuri la Palatul Parlamentului, in luna martie, sustinand ca eutanasierea cainilor fara stapan nu reprezinta o solutie si cerand ca animalele sa fie doar sterilizate.


Sursa: www.hotnews.ro si www.mediafax.ro
In seara asta urmaream pe la diferite canale de televiziune cu cata patima vorbeau niste persoane pro si impotriva cainilor comunitari si nu numai. Si ma gandeam ca nu mi-a fost niciodata cu adevarat frica sa trec pe langa vreun caine pe strada, dar ca am cunostinte, rude si prieteni muscati si mai stiu ca mai avem (inca) o problema la nivel national.
Pe scurt: nu ma bucura decizia, dar sunt de acord cu ea. Sterilizarea nu mi se pare o solutie pt acum, ci pt mai tarziu. Dar ce ar trebui sa facem intre timp?!
Astept pareri. Multumesc

Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!
Tags: eutanasiere, caine, caini, moarte, ucidere, otrava, maidanezi, catel, muscatura, spital, copii, femei, barbati, lege, protectie, animal
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Pro si contra eutanasierii cainilor

Femeile in lumea araba

Blonde, Brunete, Roscate, Satene

Faceti autostopul ? Luati autostopisti ?

Despre barbatii insurati si femeile singure

Animale de companie

Alegere grea: frumusete fizica sau inteligenta ?

FEMEI contra BARBATI: diferente dovedite

Tu ce animal esti?

Cele mai bune cadouri pentru o fata...

Adevaruri universale despre barbati. Reguli care credeti ca se aplica in general.

De ce iubim femeile ?

Frumusetea la barbati. Metrosexualitatea.

Legea antifumat

Si noi barbatii putem !

Cat de aproape ati fost de MOARTE ? Puteti povesti ?

Sunt femeile intr-adevar materialiste ?

Parerea voastra despre... Justitia Romana

Va este frica de moarte ?

Enervanti(e). Deranjanti(e).
SUS
0.2077 / 0.0973 (571)