Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Viata, asa cum este


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Faceti autostopul ? Luati autostopisti ?

Categorie: Viata, asa cum este
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(259 răspunsuri)5.303 afişări

Una dintre cele mai practicate metode de transport rutier din România – “Autostopul” sau popular spus “Ia-mă Nene” va fi interzisă de guvern, care spune că este o practică ilicită cu efecte semnificative asupra transportului local și cel județean.

Astfel, persoanele fizice sau cele juridice nu vor mai putea realiza transport public de persoane cu un autoturism dacă nu respectă prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

În acest scop, Ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea Legii nr 38/2003.

Inițiatorii proiectului actului normativ motivează noile reglementări și urgența acestora prin faptul că legislaţia "în vigoare nu prevede dispoziţii pentru sancționarea respectivelor fapte care să descurajeze aceste practici ilicite în activitătile de transport rutier de persoane; ținând seama de faptul că menţinerea acestei stări de fapt prin perpetuarea practicilor ilicite afectează profund activitatea întreprinderilor autorizate şi mediul concurenţial, având un impact negativ inclusiv asupra bugetului de stat prin diminuarea veniturilor încasate ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate desfăşurate de către persoane fizice şi juridice; situaţia actuală reclamă o intervenţie imediată pentru:
- întărirea şi perfecţionarea instrumentelor legale de combatere a activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, inclusiv prin stabilirea unei sancțiuni contravenţionale având un puternic caracter disuasiv, de natură a face intervenţia organelor abilitate mai eficientă;
- eliminarea acelor practici în transportul rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, care afectează siguranţa circulaţiei rutiere;
- garantarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane.
"

Ma rog, mult bla bla aiurea, asa ca incheiem cu detaliile. Sa trecem la amenzi, ca astea ne intereseaza: potrivit proiectului de OUG pentru modificarea articolului 55 din Legea 38/ 2013, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei "efectuarea de transport public de persoane cu autoturism de către persoanele fizice sau juridice fără respectarea prevederilor art. 7 (din Legea 38/2013). Articolul 7 din aceeaşi lege spune că "Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi".

Asadar, obisnuiti sa faceti autostopul sau sa luati autostopisti ?

Si poate stie cineva sa explice cum de este Romania singura tara in care autostopistii trebuie / trebuiau sa plateasca la finalul cursei... Sunt oare soferii romani mai fomisti, mai neamuri proaste sau mai necivilizati decat ai altora ? Exista alta explicatie ?

Faceti autostopul ? Luati autostopisti ?
Tags: autostopul, interzis prin lege, autostopul interzis prin lege, autostopisti, transport
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!

In ce locuri ar trebui ca sexul sa fie interzis ?

Legea antifumat

Parerea voastra despre... Justitia Romana

Va Invit La Dans!

Ati trecut zilele astea prin vreun supermarket ?

Persoanele cu dizabilitati vazute prin ochii nostri.

Nu mai este voie cu bicicleta prin parc.

Sa discutam si noi despre "Legea ascultarii telefoanelor"...

Cand ati scris (nu tastat) si trimis prin posta ultima scrisoare?

Dispretul pentru insemnele Romaniei

Studiu de caz asupra unui articol de lege romaneasca

STOP DN66A - Salvati Muntii Retezat de asfalt !

Cand haosul devine lege

"Cadou" de Craciun de la noul Guvern ? Ministrul Muncii vrea sa schimbe legea pentru mame.
SUS
0.2192 / 0.1023 (572)