Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Food


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Scrisoarea unui porc

Category: Food
Talk started by GabiOffline
(54 answers)4.207 times displayed

Scriu această scrisoare cu câteva ore înainte de executarea mea. Acest lucru poate suna ciudat, pentru că nimeni nu mi-a spus nimic despre asta, dar cu timpul am ajuns să mă pricep, cred.

Acum cinci ani am venit pe lume și îmi place să-mi amintesc de acea perioadă. Am fost unul din cinci frati. Eram cu toții acolo, în același timp, și mama mea avea grijă de noi. Era vară și ne jucam fără încetare pe-afară. Deși mama fusese tare obosită după naștere, si-a găsit timpul necesar pentru fiecare dintre noi. Am iubit-o mult si mi-e dor de ea. De tatăl meu nu-mi amintesc, dar tin minte că mama se uita uneori noaptea spre cer și ii povestea de noi, apoi mergea la culcare cu un zâmbet în ochi.

A fost o perioadă minunată, plină de aventuri. Puteam mânca oricat de mult doream, ne puteam juca toată ziua, totul era liniștit și acum știu că eram cumva privilegiati. Era un privilegiu pe care mulți altii  nu l-au avut.

Și apoi, după trei ani, s-a schimbat totul brusc, de la o zi la alta, totul. Am fost impinsi cu toții într-un tren cu alte animale. Cei mai in varsta dintre noi bănuiau ce ne asteapta. Unii s-au luptat dar au fost batuti și noi, cei mici, am stat deoparte, dar din bataia asta o vacă s-a ales cu picioarele rupte. Nu mai putea merge și a fost din nou bătută și a fost nevoie de o perioadă lungă de timp până când s-a sufocat in propriul sange. Nu am putut face nimic - decat să stăm muți în tăcere.

Timp de două zile și două nopți am fost înghesuiți în aceste cuști mici, în timpul transportului. Se auzeau atatea vaiete si plansete. Uneori cate un vaiet se oprea, dacă cineva nu mai putea si abandona. Catre ce mergea această nebunie? Nimeni nu știa exact.

Apoi am ajuns. Și ne-au impins in ceva ce era noua noastră casă. Doi frați ai mei nu supraviețuiseră.

Ne-au inchis în grajduri, care erau atât de mici că nu era loc decat să te rotesti și nu-ti mai păsa cine am fost si cine mai suntem.

Din acea zi nu am mai văzut soarele, nici luna. Nu ne-am mai bucurat de mirosul unei flori, n-am mai auzit voci de păsări.

Mâncam de trei ori pe zi, iar in rest încercam să dormim, sa ne spunem povești, sa ne încurajam.

Și în fiecare săptămână ii luau pe unii dintre noi. Veneau, de obicei, trei oameni, luau pe cineva, la intamplare, de urechi si de picioare și il trageau afară. Nu puteam decat sa ne privim si sa ne luăm adio.

Dacă cineva se impotrivea, il bateau cu un ciocan mare in cap, până când nu mai mișca.

Pare ciudat, dar cu timpul ne-am obișnuit și eram recunoscători pentru fiecare zi pe care ne-o dădeau. Pentru fiecare zi in care de fapt nu aveam nimic de făcut. Doar de așteptat.

Când au dus-o pe mama mea, a fost foarte rău. Și totuși, ea a avut încă puterea de a ne privi si a-si lua la revedere de la noi ceilalti, care rămaneam in urmă.

Știu că o voi revedea pe mama mea. Cândva, undeva; asa simt; la fel cum stiu ca nici eu nu voi mai fi mult aici.

Ei bine, cred că trebuie să mă opresc acum.

 

[adaptare dupa un text de Wolfgang Edelmayer]

Scrisoarea unui porc
Tags: porc, scrisoare, purcel, moarte
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Maidanezii: ii sterilizam sau ii eutanasiem?!

Alerta de gripa porcina si in Europa; ce alta boala credeti ca va veni dupa gripa asta ?

Cat de aproape ati fost de MOARTE ? Puteti povesti ?

Va este frica de moarte ?

Daca cititi aceasta scrisoare...

Ultimul CD cu muzica

Moartea mititeilor

Visul, mesaj din lumea de dincolo ? Ce credeti?

17,

Buna ziua, apoi litera mare sau mica ?

Cum se fura un combinat in Romania: "cazul" Oltchim SA

Scrisoarea lui Gigi Becali catre "Domle Director"

Ilie Năstase, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Zamfir au fost in pericol mare de accident aviatic

Cand ati scris (nu tastat) si trimis prin posta ultima scrisoare?

In China un om a fost ucis de un telefon mobil care i-a explodat in buzunar...

Despre arme, munitii si libertate

Cat conteaza doua minute?

Cancerul - moartea plina de viata

Tu ce album de muzica te-ai vedea dupa moarte ?

Dumnezeu este femeie
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1461 / 0.0537 (160)