Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Turism si natura


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Acţiunea Castelul Peleş

Categorie: Turism si natura
Discuţie iniţiată de BenuOffline
(98 răspunsuri)5.550 afişări

Avem nevoie de AJUTORUL vostru!

Un prieten de-al meu, care care lucreaza in cadrul administratiei publice Sinaia, mi-a trimis acest link, cu rugamintea sa-l dau mai departe, pentru a fi in atentia a cat mai multor persoane din aceasta tara si nu numai.

Toata lumea a auzit sau poate chiar a vizitat Castelul Peleş (construit între 1873 şi 1914) - edificiu de tip istoric din Romania, cu un caracter de unicat si considerat unul din cele mai frumoase si mai importante monumente de acest fel din Europa.
Acest castel, in urma unor numeroase discutii si scandaluri, a ajuns sa fie retrocedat fostului suveran - Mihai I de Hohenzollern. Care, mai nou, s-a gandit ca inchirierea spatiilor aferente acestui complex (Castelul Peleş, imobilul Căsuţă Poartă şi Palatul Foişor) nu este chiar atat de profitabila precum a crezut initial. Drept pt care i-a venit minunata idee sa-l vanda. ORICUI vrea sa il cumpere.

Din categoria “Noi (nu) ne vindem tara bucata cu bucata” mai avem astfel de “ispravi” ale statului roman :
-- castelul Bran - retrocedat, vandut, nevandut, inchis publicului, transformat in muzeu cu circuit inchis, redeschis publicului dupa o luna si ceva (dar doar pt pereti, sobe si inca vreo cateva ramasite ale familiilor care au locuit acolo, pt ca restul exponatele au fost mutate in casa Vamii, pe sosea inspre Bucuresti)...
-- cetatea Rasnov - aflata sub patronat italian la un anumit moment dat (azi inca exista litigii de rezolvat intre fostul administrator care nu a folosit nici un ban pentru a o intretine si administratia locala a Rasnovului), este inchisa si la ora actuala (din septembrie 2009), pt ca se lucreaza pe banii primariei si cum fonduri europene nu au voie sa aloce... etc si saga continua.

Si acum, revenind la problema noastra...

"Casa Regala doreste sa vanda castelul. In momentul in care noi vom fi notificati in scris trebuie sa dam un raspuns, daca folosim dreptul de preemptiune sau nu. Daca nu vom folosi acest drept, intrebarea este ce se va intampla cu cele 60.000 de piese care se afla in Castelul Peles si in Pelisor, ce se va intampla mai tarziu cu castelul", a declarat Kelemen Hunor, la sedinta de lucru a Comisiei pentru cultura a Senatului. (sursa : hotnews. ro)

La preluarea portofoliului Culturii, Kelemen Hunor a anuntat ca printre prioritatile sale se afla renegocierea contractului cu Casa Regala privind Castelul Peles. "Avem mai multe solutii in ceea ce priveste castelul Peles. Prima posibilitate ar fi cumpararea, dar inseamna o suma foarte mare care momentan nu exista si probabil nu va exista nici in viitor. De aceea, cea mai buna solutie ar fi renegocierea contractului. In primavara anului viitor(2011), daca nu reusim sa prelungim contractul, trebuie sa retragem colectia care este una uriasa, care are o valoare simbolica si sentimentala. Daca se ajunge la renegociere pe termen lung cu Casa Regala, ar fi o posibilitate de cumparare in viitor, inclusiv prin rate anuale a sumei negociate", declara pe 22 decembrie 2009 Kelemen Hunor, la audierile in comisia parlamentara de specialitate.” (sursa : hotnews. ro)

“"Au fost de acord, în principiu, cu prelungirea contractului de închiriere. Nu am primit o notificare scrisă în ceea ce priveşte o intenţie de a vinde castelul. Dar în 2010, din cauza crizei financiare, statul nu are posibilitatea să-l cumpere", a declarat Kelemen Hunor la Realitatea FM.
Întrebat care ar fi preţul de vânzare, Kelemen Hunor spune că în ultima perioadă nu s-a mai făcut vreo evaluare, ultima datând din 2007, când a fost retrocedat castelul. “ (realitatea. net)In 2007, pretul estimat era in jur de 30 000 000 de euro. De atunci si pana acum... va dati seama de valoarea probabila... :|


Din ce am aflat azi - 23.feb.2010, a fost intr-adevar prelungita pt inca un an de zile inchirierea castelului, statul roman platind in continuarea suma de 14 000 de euro - daca nu cumva se vor razgandi si aici. Deci, inca se va putea inca vizita complexul. Dupa asta, daca la anul nu se va mai dori continuarea situatiei, primul care ar trebui sa cumpere castelul ar fi Guvernul Romaniei. Care, nu stiu de ce, dar nu cred sa o faca. N-ar fi prima oara...

Atunci, prin acesta petitie, pe care va rog sa o semnati, se doreste a se inainta catre organele abilitate, o cerere conform careia, cea de-a doua optiune inscrisa pe lista posibililor cumparatori sa fie insasi Primaria Sinaia, ca parte a comunitatii locale. Adica, sa ramana un bun al nostru, al romanilor, pentru noi, acum in prezent si in viitor.

http://www.iubescsinaia.ro/

De multe ori, pe acest site, s-a pus problema a ce se poate face ca sa se vada ca iti pasa. Ei, uite aici un mod concret de a ajuta efectiv. Va rog, aratati ca va pasa si faceti ceva in sensul asta.
Va multumesc :)

 

Acţiunea Castelul Peleş
Tags: castel, Peleş, turism, primarie, Rally, retrocedare, muzeu,
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Unde mergeti la vara ?

Bagaj... de vacanta

De ce intrati pe site-ul asta ? Pana acum nu a fost nimeni premiat pentru...

Alegeti locatia mult visata!

Indreptar pentru spovedanie - lista de pacate !!!

Reabilitarea termica a locuintelor

Ce facem de 8 martie?!

Lentilele de contact... Da sau Nu?!

Turistii astia, domnule !!!!

Ce faci de Ora Pamantului?! Diseara, la 20.30...

Vi s-a furat vreodata ceva ? Nu, nu ne referim la inima...

Care este varsta la care trebuie sa "parasim cuibul" ?

Statisticile si sanzienele

Cafea la automat

A fi sau a nu fi... impatimit de teatru

Monstri din deseuri au invadat Bucurestiul. Care este preferatul tau ? Oare ne pot sensibiliza ?

OARE CAT DE BINE NE CUNOASTEM TARA ?

Top destinatii turistice...

Elena Udrea la Primaria Capitalei? To be or not to be?

Ceasul, ceasurile...
SUS
0.1206 / 0.0532 (238)