Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Study cases


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Cum sa nu mai cheltuim pe lucruri inutile ? Ponturi utile de evitare a irosirii banilor.

Category: Study cases
Talk started by GabiOffline
(25 answers)13.848 times displayed

Luna de luna, saptamana de saptamana, irosim banii pe prostii. Ne umplem casele de tot felul de produse de care nu avem nevoie, iar cand trebuie sa ne mutam dintr-un loc in altul avem asa de mult de transportat incat ne costa mutarea o avere.

Hai sa discutam metode practice si simple de a nu mai irosi banii.

Uite, o sa incep eu cu cateva metode.

1) Sa ai intotdeauna un cont de economisire si sa pui banii de economisit in el inainte de a face restul de cheltuieli. Adica, in loc sa astepti finalul lunii sa vezi ce bani iti raman pentru a pune deoparte (si de obicei ajungi sa nu poti economisi nimic), faci un calcul de la inceputul lunii (sau, ma rog, de la momentul in care incasezi / incasati salariul) cu ce cheltuielin obligatorii ai/aveti, lasi o rezerva si pui restul in contul de economii. Spre finalul lunii vei fi cam strans, cu siguranta dar macar vei evita sa cumperi toate prostiile posibile. Nu conteaza cat a dobanda ofera acel cont, ci doar ca nu vei arunca banii pe niste produse de care nu ai nevoie.

2) Nu cumpara produse alimentare reduse foarte mult ca pret pentru ca sunt la limita datei de expirare. In mod normal nu vei reusi sa le consumi pana cand expira si ori le vei arunca ori le vei consuma asa, riscandu-ti sanatatea.

3) Nu intra niciodata intr-un supermarket fiindu-ti foame.

4) Evita magazinele tip Carrefour, Real, Auchan, etc. si fa-ti cumparaturile in magazine cu mai putine produse de acelasi fel, dar bune la pret si care se schimba des de pe rafturi, gen in Lidl, Plus, Penny Market, etc. Vei face economie de timp si de bani.

Alte idei ?

Cum sa nu mai cheltuim pe lucruri inutile ? Ponturi utile de evitare a irosirii banilor.
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1082 / 0.0496 (104)