Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Regional


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Ce preferati ? piatra cubica sau asfalt ?

Category: Regional
Talk started by GabiOffline
(56 answers)7.348 times displayed

Probabil ca raspunsul il veti da in functie de postura in care va aflati. Daca sunteti sofer, veti prefera asfaltul. Daca sunteti pieton, veti prefera piatra cubica.

Aceasta dilema o au in acest moment bucurestenii care obisnuiesc sa treaca prin zonele de pe Bulevardul Aviatorilor, din Piaţa Charles de Gaulle şi de la Arcul de Triumf. Dilema lor se doreste a fi rezolvata si de catre primarul general, Sorin Oprescu, care pretinde ca institutia pe care o conduce nu are bani sa repare si sa intretina piatra cubica existenta. Cel putin, aşa susţine ministrul culturii şi patrimoniului naţional, Kelemen Hunor, potrivit căruia cererea pe care primarul general i-a înaintat-o în acest sens va fi analizată de specialişti săptămâna viitoare.  „Ministerul a primit o a dresă de intenţie de la Primăria Capitalei, care a solicitat Comisiei monumentelor să permită înlocuirea pietrei cubice. Am cerut documentaţia pentru a vedea exact ce vor să facă acolo”, a explicat Kelemen Hunor. Precum se stie, pavajul din zonele respective se află pe lista monumentelor istorice, printr-un ordin al ministrului culturii din 2004, iar asfaltarea e posibilă doar în urma modificării respectivului document.

„E plin de gropi, în care mi-am nenorocit maşina de multe ori până acum. Dacă am merge cu viteză, vai de noi! Nimeni nu a făcut nimic aici în ultimii ani. Şi cred că ar trebui să renunţe cu totul la piatra cubică”, este mesajul sablon pe care il transmit soferii nemultumiti.

Pe de altă parte, pietonii susţin că piatra cubică nu ar trebui scoasă, ci doar recondiţionată, traficul în zonă putând fi restricţionat pe perioada lucrărilor. Poliţiştii spun însă că e greu de crezut că s-ar putea restricţiona traficul, având în vedere că zona-monument face legătura cu DN 1 - cel mai tranzitat drum naţional.

Iar dacă s-ar aplica modelele „Sighişoara“ sau „Sibiu”, muncitorii ar trebui să scoată toată piatra, cu mâna, şi apoi să o monteze la loc. Specialiştii în construcţii susţin însă că procedura ar face ca reparaţiile să dureze cu 50% mai mult decât asfaltarea, iar costurile ar fi duble.

Voi ce ziceti ?

 

 

Ce preferati ? piatra cubica sau asfalt ?
Tags: piatra, cubica, bucuresti, oprescu
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
V-ati batut vreodata in trafic cu cineva ?

Monstri din deseuri au invadat Bucurestiul. Care este preferatul tau ? Oare ne pot sensibiliza ?

Care oras romanesc va deveni "Noul Ierusalim spiritual" ?

Tribunalul Bucuresti a admis cererea pentru intrarea in insolventa a Blue Air

Tavanul unui centru comercial Carrefour din Bucuresti s-a prabusit. Ce alt complex comercial...

Discutam despre Autostrada Nord - Sud

"Ne legăm de chiţibuşuri": "autostrada lui Oprescu" va avea 13 km si va costa 1,6 miliarde euro :)

11. Caietul lui Valent

Comentati stirea asta: fostul deputat PSD Mircea Stanescu, urmarit penal pentru omor, s-a sinucis.

Oprescu la prima infrangere. Consilierii nu-i dau bani pentru fantani cantatoare si morti.

Intr-un clasament al celor mai "cool" orase, Bucurestiul s-a clasat pe locul 2

Cand haosul devine lege

10. Caietul lui Efe

Muzica live

Povestiti pataniile voastre legate de modul in care va descurcati cu parcatul, mai ales in Bucuresti
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0952 / 0.0428 (148)