Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Culture and religion


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Ce stiti despre "rudarii'" ? Sau nu stiti ce sunt aceia ?

Category: Culture and religion
Talk started by Alexe_bvOffline
(18 answers)34.101 times displayed

Sunt rudar si vreau sa va ofer mai multe informati despre aceasta ''natie''.
Uni dintre voi poate chiar vor sa stie mai multe despre ei.  :)

Din punct de vedere fizic arata la fel ca tigani,dar sunt diferiti total,au un comportament normal,civilizat .

RUDARII?MULTI II CONSIDERA TIGANI.

Nu vorbesc limba acestei populaţii - de altfel, destul de amestecatã - nu au aceleaşi obiceiuri şi tradiţii, nu cunosc civilizaţia aramei, a fierului şi a cositorului, nu-şi vînd fetele, nu au agãţaţi galbeni în pãr şi la gît, nu au aceeaşi structurã organizatoricã şi socialã, cu bulibaşi şi adunarea staborilor, nu au o elitã cu vile, palate şi maşini de lux, nu au conturi nici în bãncile din ţarã şi nici în cele din strãinãtate, sînt marginalizaţi de etnia rromã, care se fereşte ca de foc sã-şi amestece sîngele cu ei prin cãsãtorii mixte, nu ies în stradã cu pistoale şi sãbii ninja.
> EI SUSTIN CA SUNT ADEVARATII URMASI AI DACILOR,CA SUNT DACI 100 %Marturisesc ca si eu stiam - ca majoritatea romanilor, cred - ca rudarii sunt o
"categorie" de tigani. Asta pana acum cateva luni. Pana cand Dan Gherasimescu, unul din cei mai renumiti sculptori populari ai Romaniei, mi-a vorbit despre adevarata lor origine.
Acesta recunostea ca multi batrani de prin satele acelea rudaresti stiu "de trei ori mai multa meserie" decat el. "Vrajitori ai lemnului". Singurii care mai pastreaza si azi "vechile taine ale copacilor". Peste tot, in muntii Argesului, de la Curtea de Arges pana sus, spre Ardeal, absolut nimeni nu le spune rudarilor tigani. Ei sunt recunoscuti ca o "specie aparte" de oameni, o spita veche, care a ramas pe pamant de cand lumea. Dan Gherasimescu isi facuse ucenicia la acesti "maiastri", care altadata se ascundeau prin bordeie.

In prezent,ei sunt raspanditi prin toata tara,multi dintre ei lucreaza prin Spania,Italia,Grecia in agricultura si constructii.
 

Ce stiti despre "rudarii'" ? Sau nu stiti ce sunt aceia ?
Tags: Despre, Rudari
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Parerea altora

Cersetoarele de prin strainatate
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1052 / 0.0326 (89)