Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Cultura si religie


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Ce stiti despre "rudarii'" ? Sau nu stiti ce sunt aceia ?

Categorie: Cultura si religie
Discuţie iniţiată de Alexe_bvOffline
(18 răspunsuri)37.286 afişări

Sunt rudar si vreau sa va ofer mai multe informati despre aceasta ''natie''.
Uni dintre voi poate chiar vor sa stie mai multe despre ei.  :)

Din punct de vedere fizic arata la fel ca tigani,dar sunt diferiti total,au un comportament normal,civilizat .

RUDARII?MULTI II CONSIDERA TIGANI.

Nu vorbesc limba acestei populaţii - de altfel, destul de amestecatã - nu au aceleaşi obiceiuri şi tradiţii, nu cunosc civilizaţia aramei, a fierului şi a cositorului, nu-şi vînd fetele, nu au agãţaţi galbeni în pãr şi la gît, nu au aceeaşi structurã organizatoricã şi socialã, cu bulibaşi şi adunarea staborilor, nu au o elitã cu vile, palate şi maşini de lux, nu au conturi nici în bãncile din ţarã şi nici în cele din strãinãtate, sînt marginalizaţi de etnia rromã, care se fereşte ca de foc sã-şi amestece sîngele cu ei prin cãsãtorii mixte, nu ies în stradã cu pistoale şi sãbii ninja.
> EI SUSTIN CA SUNT ADEVARATII URMASI AI DACILOR,CA SUNT DACI 100 %Marturisesc ca si eu stiam - ca majoritatea romanilor, cred - ca rudarii sunt o
"categorie" de tigani. Asta pana acum cateva luni. Pana cand Dan Gherasimescu, unul din cei mai renumiti sculptori populari ai Romaniei, mi-a vorbit despre adevarata lor origine.
Acesta recunostea ca multi batrani de prin satele acelea rudaresti stiu "de trei ori mai multa meserie" decat el. "Vrajitori ai lemnului". Singurii care mai pastreaza si azi "vechile taine ale copacilor". Peste tot, in muntii Argesului, de la Curtea de Arges pana sus, spre Ardeal, absolut nimeni nu le spune rudarilor tigani. Ei sunt recunoscuti ca o "specie aparte" de oameni, o spita veche, care a ramas pe pamant de cand lumea. Dan Gherasimescu isi facuse ucenicia la acesti "maiastri", care altadata se ascundeau prin bordeie.

In prezent,ei sunt raspanditi prin toata tara,multi dintre ei lucreaza prin Spania,Italia,Grecia in agricultura si constructii.
 

Ce stiti despre "rudarii'" ? Sau nu stiti ce sunt aceia ?
Tags: Despre, Rudari
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Parerea altora

Cersetoarele de prin strainatate
SUS
0.0774 / 0.0261 (89)