Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Culture and religion


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Astazi fluieram in biserica

Category: Culture and religion
Talk started by GabiOffline
(255 answers)34.677 times displayed

 

Tema zilei de astazi va fi discutarea a ceea ce mai inseamna biserica, credinta, preotii in ziua de astazi. 

Tagma preoteasca a reusit sa se afirme in anii din urma mai mult prin fapte nedemne de hainele purtate decat de vreo implicare mai acatarii in viata publica. Daca pana acum lucrurile obisnuite pe care le auzeam despre diversi preoti erau legate de afacerile pe care le au (unele chiar strict legate de viata bisericeasca), de masinile pe care unii dintre ei si le mai cumpara, de compromisurile pe care le fac cu diversi afaceristi pentru diverse foloase materiale obtinute de biserica, de curand incepem sa auzim si chiar vedem si chestii infioratoare, precum filmuletul cu acel preot filmat facand sex, undeva prin sud-estul tarii. 
Un amic mi-a povestit de curand ca fiind la slujba cu copilasul de 2 ani, preotul a intrerupt slujba ca sa-i atraga atentia destul de violent ca nu-i scosese fesul copilului din cap, desi era rece in biserica, si reprosandu-i ca la intrarea in biserica nu l-a pus pe copil sa pupe nu stiu care zid din biserica. Intre timp a mai fost si scandalul de la Tanacu, au mai fost si diverse imagini cu preoti band cot la cot cu betivii pe la crasme.

Toate astea ma fac sa ma intreb ce a mai ajuns viata bisericeasca in ziua de astazi. Mai exista preoti cu har ? pe vremuri, lumea isi gasea duhovnici in acesti preoti. Mai este posibil asa ceva in ziua de astazi ? Sigur, nu vreau sa ducem discutia spre manastiri si calugari, acolo este altceva, evident. Vreau sa discutam situatia preotilor din orasele, comunele si satele patriei. Mai inseamna acesti preoti altceva decat o societate comerciala ca oricare alta, ba mai mult, una pe care nimeni nu are curaj s-o controleze dpdv fiscal in vreun fel ?

Astazi fluieram in biserica
Tags: preoti, biserica, credinta,
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Indreptar pentru spovedanie - lista de pacate !!!

Rusaliile fara... Google

Relatari de la slujba de Inviere

Binecuvântează intrările şi ieşirile lor.

Dumnezeu si tu

Donarea de organe trebuie să se facă numai între creştinii ortodocşi

Rostul nostru

La manastire ?

Taina spovedaniei, taina pocaintei

Va mai veni ziua de maine?

Deci, ati tinut sau nu post ?

In ce veti crede intotdeauna ?

Cel mai mare afacerist roman (BOR) cere ajutorul statului roman (laic)

Biserica Diserista de Ziua a Opta

Biblia pe intelesul adultilor

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, sfântă fabrică de făcut bani

"Credinta poate muta muntii. De restul ma ocup eu."
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.4317 / 0.3052 (538)