Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Romania, with lights and shadows


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Sa discutam despre harta României cu 1.094 kilometri de autostrăzi

Category: Romania, with lights and shadows
Talk started by GabiOffline
(56 answers)20.494 times displayed

In imaginea atasata gasiti o harta a Romaniei asa cum ar arata ea in 2020, cu 1094 kilometri de autostrada.

Coridorul IV Paneuropean are 865 de kilometri, traversează România şi va leaga Nădlacul de Constanţa. Tot în 2020 se va circula pe Autostrada Bucureşti – Braşov. Mai exact, pe tronsoanele Bucureşti – Moara Vlăsiei – Ploieşti în lungime de 61 de kilometri s-ar putea circula chiar la sfârşitul acestui an. Tronsonul Comarnic – Braşov, în lungime de 58 kilometri, va fi concesionat, condiţii în care vrobim de alţi 3-4 ani de aşteptare. Din Autostrada Transilvania, Bechtel a finalizat în 7 ani doar cei 52 de kilometri dintre Turda – Gilău. În urma negocierilor dintre CNADNR şi compania americană s-a stabilit că Bechtel va mai construi o singură porţiune din Autostrada Transilvania, şi anume tronsonul de 64 de kilometri dintre Suplacu de Barcău – Borş.

Pe bucăţi se va putea circula din 2013 pe o parte din tronsoanele Autostrăzii Nădlac – Constanţa. Este vroba despre contractele atribuite în luna mai şi iunie a acestui an. Acestea au patru luni de proiectare, 18 luni de execuţie şi patru ani de garanţie. Ministerul Transporturilor a semnat în luna mai 5 contracte în valoare de 700 de milioane de euro pentru Coridorul IV. Firmele câştigătoare s-au angajat ca până în 2013 să finalizeze 98 de kilometri de autostradă. Este vorba de primul lot al Autostrăzii Timişoara - Lugoj, Autostrada Arad – Nădlac şi drumul de legătură, primul lot al Autostrăzii Lugoj - Deva, cât şi al treilea lot al Autostrăzii Orăştie - Sibiu. Ulterior, în luna iunie alte trei proiecte, contestate iniţial, au fost semnate pe Coridorul IV. Este vorba de tronsoanele 1, 2 şi 4 ale Autostrăzii Orăştie - Sibiu, parte a Coridorului IV Paneuropean. În acest moment, un singur lot nu şi-a primit constructorul, secţiunea a doua a Autostrăzii Timişoara - Lugoj, aşteptând încă soluţionarea contestaţiei. Tot pe traseul Coridorului IV alte două porţiuni de autostradă nu au în acest moment constructor. Este vorba despre Autostrada Cernavodă - Medgidia, tronson părăsit în luna aprilie de compania franceză Colas. Contractul va fi atribuit la finalul acestei luni. Finalizarea tronsonului va costa între 500 şi 700 milioane lei, fără TVA. "Vor avea la dispoziţie trei luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie, astfel încât la anul, probabil, vom circula pe autostradă până la Constanţa", a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, în timpul unei vizite pe şantierul Autostrăzii Bucureşti - Constanţa. Ministrul a precizat că firma câştigătoare va trebui să prezinte la începutul lucrării şase termene intermediare de execuţie: "Dacă nu vor respecta fiecare termen, vor avea de plătit penalizări de 500.000 euro, la care se adaugă 0,1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere".

De altfel, vineri a fost deschis traficului o parte din tronsonul Medgidia-Constanţa, în lungime de 30 kilometri, şi anume segmentul de 14 kilometri, dintre Basarabi şi Constanţa unde se poate circula pe o bandă pe sens.

BUUUUUN. Asta-i in proiect. Sa speram ca se vor respecta, MACAR de data asta, termenele, desi e clar ca e multa neincredere. Problema e alta: cum se aleg traseele astea de autostrada ? De ce va intreb ? Hai sa luam de exemplu Oltenia. A observat oare cineva ca pe harta asta din 2020 a autostrazilor din Romania, prin intreaga provincie istorica a Olteniei nu trece nici un kilometru de autostrada, in timp ce doar in Targu Mures se intersecteaza trei astfel de rute? Si nu e singurul exemplu de acest gen...

Va astept cu comentarii. Daca va face placere, evident.

Sa discutam despre harta României cu 1.094 kilometri de autostrăzi
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1126 / 0.0501 (166)