Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: News & Politics


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Racheta romaneasca in spatiu

Category: News & Politics
Talk started by nikkoOffline
(61 answers)9.095 times displayed

Prima racheta romaneasca, Helen(!!!), va fi lansata in spatiu in aceasta luna(luna octombrie) in cadrul unui proiect privat, initiat de Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA), o organizatie non-guvernamentala, informeaza Mediafax. Helen, proiectata si construita de echipa ARCA, va utiliza combustibil eco si o metoda inedita de lansare in zbor vertical, fiind ridicata cu ajutorul unui balon solar deasupra Marii Negre. Proiectul de lansare a rachetei are doua obiective: de a realiza primul zbor lunar romanesc si de a ajuta ARCA sa avanseze in competitia Google Lunar X Prize, care premiaza echipa castigatoare cu 30 de milioane de dolari.
Conform planurilor romanilor,satelitul se va plimba pe Luna cel putin 500 de metri si va filma tridimensional.
Cu exceptia componentelor electronice, racheta celor de la ARCA este fabricata din materiale romanesti. Nonconformisti, astronautii n-au ales o forma aerodinamica, ci a unui pion de sah.
Coordonatorul intregului proiect este un tanar de 32 de ani din Ramnicu- Valcea. Dumitru Popescu este inginerul care a readus în Romania studiile despre aeronautica si, impreuna cu cativa prieteni, s-a apucat de construit rachete. Teodor Diaconu a facut motoarele pentru racheta, Paul Radut s-a ocupat de echipamentele de electronica, iar Dragos Comanescu este inginerul de propulsie al celor de la ARCA.

Google Lunar X Prize este un concurs international de aeronautica, lansat de Google în 2007. Proiectele spatiale concepute prin finantari private sunt promovate.
Competitia are ca regula lansarea unei rachete care sa trimita pe Luna un robot cu capacitatea de a aseleniza, de a se deplasa cel puţin 500 de metri selenari şi de a transmite imagini. Romania este singura tara din Europa de Sud-Est inscrisa in concurs şi, potrivit pronosticurilor date de americani, este favorita in cursa pentru cele 30 de milioane de dolari puse în joc.

Le doresc mult succes si as fi mandra daca ar reusi(clipul este de la teste).

Attached movie:
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0903 / 0.0433 (173)