Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Economy and Finances


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Salariile bugetarilor in functie de performanta

Category: Economy and Finances
Talk started by GabiOffline
(17 answers)7.495 times displayed

Legea salarizării unitare a fost trimisă din Parlament către Guvern, de unde urmează să plece către dezbatere publică. Executivul spune că legea salarizării unitare va permite răsplătirea conformă a bugetarilor care obţin performanţe la locul de muncă, reducând astfel dezechilibrele salariale existente, în prezent, în tot sistemul bugetar. Concret, bugetarii ar urma să aibă un salariu fix, venit la care se vor adăuga bonusurile obţinute în funcţie de performanţele profesionale. Aceste performanţe vor fi evaluate pe baza unor controale periodice, a căror frecvenţă va fi stabilită tot prin legea care urmează să fie adoptată.

Evident, nu toate salariile din domeniul bugetar vor fi majorate. Unele venituri sunt deja destul de mari, având în vedere realităţile economice din România. Majorări vor fi însă acolo unde salariile sunt în prezent mici. Acesta este scopul principal al prezentei legi, nu o creştere proporţională a veniturilor, care ar duce la discrepanţe salariale şi mai mare faţă de cele din prezent”, a precizat premierul Dacian Cioloş.

În textul prezentului proiect de lege nu este specificat nimic legat de salariile medicilor, profesie de asemenea inclusă în rândul celor bugetare. Acest lucru, în ciuda faptului că medicii au anunţat acţiuni de protest, în cazul în care majorarea salarială de 25%, promisă pe timpul Guvernului Ponta, nu va avea loc. "Am discutat despre acest aspect cu ministrul sănătăţii şi mi-a spus că are de gând să facă o propunere vizavi de acest lucru", a spus premierul.

Strădania guvernului tehnocrat de a-i plăti pe bugetari în funcţie de performanţă are o problemă majoră: ce performanță are fiecare dintre cei 1,3 milioane de angajați ai statului ? Criterii precum cele legate de studii, vechime sau chiar concursuri cel mai des nu au legătură cu performanța și, mai ales, cu performanța continuă la locul de muncă al angajaților statului. Nu în toate cazurile aceștia continuă să-și îmbunătățească performanțele profesionale, dar, în cele mai multe cazuri sunt foarte greu de concediat.

Problema salarizării unitare pleacă de la premisa că forța de muncă și nevoia de forță de muncă în sistemul bugetar ar fi aceeași pe tot cuprinsul patriei. Realitatea este exact pe dos. Toată lumea vrea să ocupe posturi de medici, profesori, polițiști sau pompieri la București, Brasov, Constanta, etc. dar nevoia de astfel de profesioniști este resimțită mai puternic în sate, comune sau orașe mici. Apoi, resursele locale pentru salarii mai mari sunt mult limitate în orașele mai mici și la sate.

Salariile bugetarilor ar trebui să fie peste tot la fel, sau, din contră, ele trebuie descentralizate?

Salariile bugetarilor in functie de performanta
Tags: salariile bugetarilor, salarii, bugetari, performanta, economie, guvern, tehnocrat
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Cum vedeti viitorul mandat al cabinetului noului premier desemnat ?

Azi mi-aș dori medalia de aur la...

Voi ce ati fi dispusi sa faceti ca sa revigorati economia nationala ?

Care este cea mai mare performanta din viata voastra?

Ati cerut vreodata bon fiscal ?

Sporuri ilegale ale bugetarilor descoperite de Curtea de Conturi

Guvernul Boc in pericol de demitere. O fi bine, o fi rau ?

Socant: guvernul reduce contributia la pensii private de la 2,5% la 0,5% din salariu

Cumințenia Pământului

Ati lucrat / lucrati "la negru" / "gri" ?

Dar voi... voi ce-ati face cu criza asta ?

Medicii romani mai bogati cu 25%, adevar sau o himera fara sfarsit.

Noaptea asta aveti alt job: lucrati in Guvernul Romaniei...

Angajatii societatilor de stat sunt invitati sa fie solidari de bunavoie cu bugetarii

Greva grevelor

Va afecteaza / va bucura triplarea taxei de poluare pentru masinile second hand importate incepand...

Institutul Cultural Roman: victima inculturii, lipsei de coerenta, prostiei

Astazi discutam despre MINICENTRALELE NUCLEARE de cartier ce se vor instala in Romania

Guvernul ar putea solicita FMI o noua derogare de la tinta arieratelor. V-ati lovit pana acum de...

Oare isi merita soarta ?
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0910 / 0.0328 (89)