Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Economy and Finances


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Politica energetica a Romaniei, incotro ?

Category: Economy and Finances
Talk started by GabiOffline
(8 answers)3.589 times displayed

Acordul Guvernului cu FMI asupra calendarului liberalizarii treptate a tarifelor la energie inseamna desfiintarea tarifelor sociale din 2013 si o scumpire anuala a tuturor tarifelor pentru populatie ce va incepe de anul viitor cu un timd 5% si va ajunge la finalul anului 2017 la aproximativ 50%.

Asadar, ce este de facut ? Dupa confirmarea importantelor zacaminte de gaze naturale din Marea Neagra statul poate adopta o strategie pe termen lung prin care sa stimuleze de exemplu consumul individual de gaze, cu centrale de apartament sau de bloc ce in final scad cererea de energie electrica si deci si tarifele.

O alta posibilitate ar fi dezvoltarea a doua noi grupuri nucleare la Cernavoda. Totusi, proiectele nucleare sunt din ce in ce mai controversate dupa Fukushima (nemtii isi inchid toate centralele nucleare in 2020). Data fiind periculozitatea in cazul unui accident chiar as vrea sa stiu cum priviti voi lucrurile vis-a-vis de proiectele nucleare ale Romaniei.

Privatizarea distributiilor de energie a creat deja multe experiente mai mult sau mai putin placute romanilor, asta fiind alt aspect delicat.

In privinta surselor de energie precum cea solara sau eoliana, s-a vorbit mult dar s-a facut mai putin. Exista tari europene in care terenurile greu de cultivat se acopera cu panouri solare, exista centrale eoliene inalte de pana la 200 de metri (se stie ca orice metru in plus aduce eficienta sporita), mare parte din supermarketuri sunt acoperite de panouri solare, etc. La noi cum vedeti astfel de solutii ?

Care este asadar drumul energetic pe care ar trebui sa-l adopte Romania, cum va ganditi la liberalizarea tarifelor si ce solutii le considerati mai avantajoase pentru voi?

Politica energetica a Romaniei, incotro ?
Tags: energie, finante
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Ora Pamantului

Discutam despre panouri solare, minieoliene, pompe geotermale, pe care statul vrea sa ni le dea...

Astazi discutam despre MINICENTRALELE NUCLEARE de cartier ce se vor instala in Romania
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0738 / 0.0341 (71)