Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Economy and Finances


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Buy Nothing Day

Category: Economy and Finances
Talk started by GabiOffline
(14 answers)3.702 times displayed

Black Friday are un "drept la replică". Ziua de ieri a fost numită Buy Nothing Day, adică Ziua Fără Cumpărături. Oameni din toata lumea vor protesta impotriva consumerismului, evitand supermarket-urile, taindu-si cartile de credit, mărșăluind ca niste zombies prin magazine, organizand proteste publice sau alte manifestari prin care incearca sa “arda la buzunar”  corporatiile.

In Romania, chestia asta a prins intr-o forma inedita. Mai exact, a bazarurilor la care aduci si dai pe gratis ce nu-ti mai trebuie pe-acasa. Sute de bucureşteni, timisoreni, brasoveni, clujeni si ieseni au protestat ieri într-un mod inedit faţă de isteria consumerismului.

Cei din Bucuresti au mers într-un bazar (de la 12 la 17, pe Carol 53) şi au vândut tot felul de lucruri personale fără a cere bani. Cumpărătorii bineînţeles că au fost foarte fericiţi să nu folosească portofelele.

Bazarul a fost ca un furnicar. Oamenii au venit cu lucruri de acasă pe care nu le mai folosesc. Le-au expus fără a lipi şi etichete cu preţuri. Hainele, accesoriile, cărţile, electronicele, toate la zero lei. Cel mai repede s-au "vândut" bijuteriile şi îmbracamintea .

Organizatorii bazarului cu lucruri gratis cred că prin donaţii poate fi redus consumul şi se pot economisi banii pentru lucruri mai importante. Nu multă lume crede însă asta. Vinerea "neagră" de alaltaieri a avut zeci mii de clienţi magazinelor care le-au promis reduceri.

Acelasi tip de evenimente se petrec in mai multe orase: Timisoara, Brasov, Cluj si Iasi; mai multe detalii aici, aici.

Timisoara a dezvoltat chiar un brand propriu de eveniment, aflat la a 2a editie, Piata Lucrurilor Libere, cu informatii pe site-ul initiativei, timisoara.intranzitie.org

Voi ce-ati fi avut util (pentru altii, dar nu si pentru voi) pe-acasa si ati fost dispusi sa dati pe gratis ?

Buy Nothing Day
Tags: Buy, Nothing, Day, cumparaturi
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Haine, haine, haine...

Pe ce cheltui bani?

Cu cine v-ati dori sa iesiti la cumparaturi ?

Pe unde mergeti la cumparaturi ?

Cumparaturi online
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0909 / 0.0353 (83)