Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Economie si finante


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Buy Nothing Day

Categorie: Economie si finante
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(14 răspunsuri)3.873 afişări

Black Friday are un "drept la replică". Ziua de ieri a fost numită Buy Nothing Day, adică Ziua Fără Cumpărături. Oameni din toata lumea vor protesta impotriva consumerismului, evitand supermarket-urile, taindu-si cartile de credit, mărșăluind ca niste zombies prin magazine, organizand proteste publice sau alte manifestari prin care incearca sa “arda la buzunar”  corporatiile.

In Romania, chestia asta a prins intr-o forma inedita. Mai exact, a bazarurilor la care aduci si dai pe gratis ce nu-ti mai trebuie pe-acasa. Sute de bucureşteni, timisoreni, brasoveni, clujeni si ieseni au protestat ieri într-un mod inedit faţă de isteria consumerismului.

Cei din Bucuresti au mers într-un bazar (de la 12 la 17, pe Carol 53) şi au vândut tot felul de lucruri personale fără a cere bani. Cumpărătorii bineînţeles că au fost foarte fericiţi să nu folosească portofelele.

Bazarul a fost ca un furnicar. Oamenii au venit cu lucruri de acasă pe care nu le mai folosesc. Le-au expus fără a lipi şi etichete cu preţuri. Hainele, accesoriile, cărţile, electronicele, toate la zero lei. Cel mai repede s-au "vândut" bijuteriile şi îmbracamintea .

Organizatorii bazarului cu lucruri gratis cred că prin donaţii poate fi redus consumul şi se pot economisi banii pentru lucruri mai importante. Nu multă lume crede însă asta. Vinerea "neagră" de alaltaieri a avut zeci mii de clienţi magazinelor care le-au promis reduceri.

Acelasi tip de evenimente se petrec in mai multe orase: Timisoara, Brasov, Cluj si Iasi; mai multe detalii aici, aici.

Timisoara a dezvoltat chiar un brand propriu de eveniment, aflat la a 2a editie, Piata Lucrurilor Libere, cu informatii pe site-ul initiativei, timisoara.intranzitie.org

Voi ce-ati fi avut util (pentru altii, dar nu si pentru voi) pe-acasa si ati fost dispusi sa dati pe gratis ?

Buy Nothing Day
Tags: Buy, Nothing, Day, cumparaturi
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Haine, haine, haine...

Pe ce cheltui bani?

Cu cine v-ati dori sa iesiti la cumparaturi ?

Pe unde mergeti la cumparaturi ?

Cumparaturi online
SUS
0.1069 / 0.0392 (83)