Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Culture and religion


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Sculptura "Madame L.R.", a lui Brancusi, vanduta cu 26 milioane euro.

Category: Culture and religion
Talk started by GabiOffline
(27 answers)15.132 times displayed

Sculptura "Madame LR" a lui Constantin Brancusi a fost vanduta, luni, cu putin peste 29 de milioane de euro la licitatia organizata de casa Christie's, la Paris. De fapt, cu 26 de milioane de euro, diferenta fiind datorata organizatorului licitatiei.
Sculptura lui Brancusi a facut parte din colectia de peste 700 de opere de arta care a apartinut creatorului de moda Yves Saint Laurent si prietenului sau Pierre Berge. Christie's miza pe obtinerea unei sume de 20 de milioane de euro.

"Madame LR" a fost sculptata dupa ce Brancusi a intalnit-o la Paris pe Leonie Ricou - potrivit scrisorilor schimbate de cei doi, relatia dintre ei nu a depasit niciodata stadiul de amicitie fondata pe imensa apreciere pe care Leonie o purta sculptorului.
Piesa, un exemplu al primelor sculpturi in lemn facute de Brancusi, este lucrata in lemn de stejar si are inaltimea de 117 centimetri.

Intrebarea este: de ce credeti ca arta poate ajunge la astfel de preturi ? Sa fie doar interes speculativ ? Acestea sa fie intr-adevar valorile operelor de acest fel ? Sa fie vorba de raritate ? Sau de faptul ca operele artistilor care nu mai sunt in viata este normal sa fie mai scumpe ?

Tags: sculptura, arta, Brancusi, licitatie
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Asta seara licitam... Cine ofera mai mult?

Arta si tot ce implica ea

Monstri din deseuri au invadat Bucurestiul. Care este preferatul tau ? Oare ne pot sensibiliza ?

Am asteptat sa arda complet

Taranul pe WC, cu portretul lui Ceausescu pe usa si poze cu femei goale pe pereti

Cumințenia Pământului

Arta si fondurile publice: pro sau contra?

Minunatele desene pe nisip ale Xeniei Simonova

Ziua lui Hundertwasser

Descoperiti-l pe Ion Barladeanu
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1125 / 0.0749 (108)