Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Sports


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Titlul mondial la sah se va disputa intre Magnus Carlsen si Sergey Karjakin

Category: Sports
Talk started by GabiOffline
(15 answers)12.608 times displayed

Sergey Alexandrovich Karjakin este challengerul la titlul mondial la sah, detinut de Magnus Carlsen (Norvegia).

Turneul Candidatilor se disputa la Moscova, intre 10 si 30 martie, intre cei mai buni sase mari maestri, dintre ei decizandu-se Challengerul la titlul mondial. In runda decisiva, Karjakin l-a intalnit pe Fabiano Caruana, acesta din urma avand nevoie sa castige cu negrele pentru a castiga turneul. Aceasta nu s-a intamplat, Sergey si-a invins oponentul in 42 de mutari (partida este la finalul acestui text) jucand apararea siciliana si sacrificand o tura pentru ca apoi sa ramana intr-un avantaj zdrobitor, calificandu-se astfel in finala Campionatului Mondial de Sah din 2016, acolo unde il va intalni pe detinatorul titlului,  Magnus Carlsen.

Karjakin (2753 puncte ELO, locul 13 mondial) este cel mai tanar Mare Maestru din istorie, la doar 12 ani si 7 luni. Intalnirea cu norvegianul Carlsen (25 de ani, locul 1 mondial, 2876 de puncte ELO) va avea loc intre 11 si 30 noiembrie 2016, la New York, si va avea ca premiu suma de 1 milion de euro.

Carlsen este campion mondial inca din 2013, atunci cand l-a invins pe vechiul detinator al titlului, indianul Viswanathan Anand. Lista campionilor mondiali este aici. Din 2014, norvegianul este si campionul mondial la sah rapid (lista campionilor mondiali la sah rapid aici). Carlsen este si detinatorul recordului pentru cel mai mare nivel ELO atins in istorie, 2882 (in mai 2014).

Carlsen si Karjakin s-au intalnit deja de 45 de ori, norvegianul castigand de 17 ori, rusul de 8 ori. Acest bilant ia in calcul si partidele rapide, fara de care bilantul fiind mult mai echilibrat: 19 partide "clasice", dintre care 15 remize, 3 victorii Carlsen si una Karjakin. Lista disputelor dintre cei doi o gasiti aici. Un exemplu de meci intre cei doi aici.

 

 

Cine va castiga disputa dintre rus si norvegian pentru titlul mondial, in noiembrie?Login to vote
View results
Titlul mondial la sah se va disputa intre Magnus Carlsen si Sergey Karjakin
Tags: sah, Magnus Carlsen, Sergey Karjakin, Campionatul Mondial de Sah, Carlsen, Karjakin
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Copa Mundial de Fútbol : Brasil 2014

Al Treilea Război Mondial, prezis pentru luna noiembrie a acestui an

Romania, prea saraca pentru campioni

Hai sa ne dam mari, ca avem cu cine!!!

Avem campioni mondiali la debating. De asemenea la skandenberg. Si la biliard. Voi la ce ati putea...
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0774 / 0.0326 (88)*