Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Science, technology, future


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

NASA demonstrează că oamenii au ajuns pe Lună

Category: Science, technology, future
Talk started by GabiOffline
(26 answers)5.256 times displayed

Adevarul prezinta cea mai recenta demonstratie a NASA despre realitatea prezentei umane pe Luna. Vehiculul Lunar de Recunoaştere (LRO) a făcut trei fotografii în care se mai pot vedea urmele paşilor ultimului astronaut care s-a plimbat pe suprafaţa satelitului, Harrison Schmitt.

LRO, care orbitează Luna la o distanţă de aproximativ 50 de kilometri, a fost mutat la doar 20 de kilometri de suprafaţă, astfel fiind capabil să prezinte urmele asenelenizărilor. Vehiculul a stat în această poziţie vreme de patru săptămâni, permiţând Lunii să facă o rotaţie completă, anunţă Reuters.

Pe lângă urme de paşi, se mai pot vedea vehiculul folosit de astronauţi pentru a se deplasa, urmele lăsate de roţile acestuia şi locul ultimei aselenizări umane. Directorul diviziei de Ştiinţe Planetare NASA, Jim Green, a spus că „aceste imagini ne amintesc de fantastica istorie a misiunilor Apollo şi ne fac să dorim să explorăm în continuare sistemul nostru solar". Deşi au trecut aproape 40 de ani de la ultima prezenţă umană pe Lună, specialiştii NASA estimează că urmele paşilor şi toate instrumentele lăsate în urmă vor dispărea în 10-100 de milioane de ani. Rocile lunare de la suprafaţă se erodează cu un milimetru la un milion de ani.

Trimis iniţial ca un precursor robotic al prezenţei umane, LRO a rămas printre puţinele legături pe care le mai are agenţia americană cu Luna. Anul trecut, Statele Unite au anulat proiectul „Constellation", prin care intenţiona să readucă oamenii pe Lună, iar în iulie anul acesta, NASA şi-a anulat şi programul de navete spaţiale.

 

NASA demonstrează că oamenii au ajuns pe Lună
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0683 / 0.0291 (101)