Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Science, technology, future


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Ai folosi o masina fara sofer uman ?

Category: Science, technology, future
Talk started by GabiOffline
(58 answers)9.892 times displayed

În 2010, echipa responsabilă de proiectul Google Street View s-a apucat să testeze maşini Toyota Prius... autonome . Mai mult sau mai puţin autonome, de fapt, fiind vorba despre testarea intensivă a unor sisteme electronice al căror scop este de a înlocui şoferul.

Până la această oră au fost parcurşi un sfert de milion de kilometri cu aceste maşini, rezultatele obţinute fiind mai mult decât mulţumitoare . Cu alte cuvinte, inginerii Google au demonstrat că sistemele lor cu radare, camere de filmat şi diverşi senzori sunt suficient de sigure pentru a permite unei maşini să se conducă singură în condiţii reale de trafic.

Prin urmare, în urma unui puternic lobby al gigantului Google, statul Nevada a dat prima lege care permite accesul pe drumurile publice a aşa-numitelor " driverless cars" (maşini fără şofer). Deocamdată, este permisă circularea acestor maşini doar în condiţii de trafic fluid, cum ar fi autostrăzi sau centurile de ocolire ale oraşelor.

Însă, în viitorul apropiat, atât specialiştii Google, cât şi analiştii din domeniul transportului rutier, consideră că "driverless cars" vor fi capabile să facă faţă fără probleme situaţiilor de trafic aglomerat din oraşe. Mai mult, studiile şi testele reale arată că riscurile de producere a unor accidente sunt considerabil mai mici în cazul maşinilor care se conduc singure.

Prin urmare, se pare că Google a găsit un răspuns satisfăcător marilor probleme cu care se confruntă în ultima perioadă americanii: alcoolul la volan sau folosirea sms-urilor şi internetului de către şoferi în timp ce aceştia conduc. În plus, gigantul american consideră că, foarte curând, aceste sisteme autonome dezvoltate de Google vor însemna un business extrem de profitabil.

Se pare că ideea SF de acum câţiva ani, cu maşinile care se vor conduce singure, a devenit foarte rapid realitate, şi alţi constructori, precum Volkswagen cu Temporary Auto Pilot, intrând deja în acest "joc". Un joc blamat de mulţi şoferi actuali.

Voi de partea cui sunteţi?

Ai conduce o masina fara sofer uman ?
Login to vote
View results
Ai folosi o masina fara sofer uman ?
Tags: masina, fara, sofer
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Melodii care va... pun pe picioare...

Achizitia primei masini (second-hand)

Noile modele Dacia

Talentele fara numar de la Antena 1 si tembelismul poporului roman

Daca ar fi sa alegeti intre o masina si o femeie, ce ati alege ?

Masina de spalat

Cum poti sa blochezi o banca timp de o ora daca esti soferita in Timisoara

Cum va pregatiti masina pentru iarna?

Cum trebuie sa te comporti cand esti tras pe dreapta

Ştiți de ce v-am oprit?

Mai tare decat Maybach-ul reparat cu ranga (VIDEO).

Cum este sa traiesti fara mama sau fara tata ?

Masina visurilor voastre

Cand aveti de gand sa va luati urmatoarea masina ?

Tu ce te-ai face fara www.diseara.ro?

Pieton sau sofer ?

100 sau 150 de lei ?

Concedierea fara explicatii, printre modificarile propuse pentru noul cod al muncii

"Barbatul fara ibovnica e ca piftia fara usturoi"

Ce aveti in masina?
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1131 / 0.0361 (159)