Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Romania, with lights and shadows


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Mituri şi stereotipuri cu şi despre România/români

Category: Romania, with lights and shadows
Talk started by E-oneonline
(51 answers)22.663 times displayed

Poporul român s-a născut creştin – cu toate că în anul 271 (275) cînd s-a produs retragerea aureliana crestinismul era interzis în imperiu iar documente/date/dovezi de dupa această dată sînt puţine sau foarte puţine.
Românul s-a născut poet – no comment. Ba da: Shakespeare nu a fost român. Şi se pare cănici Petrarca. Sau mă înşel ?  Iar despre Eminescu – nu ne mai amintim de el nici de ziua lui, ce să le mai cerem altor popoare să-l cunoască.
România  grînarul Europei – în cel mai fericit caz exportul de grîu al României a însemnat între 4,5% şi 6,5% din consumul Europei. În acelaşi timp Rusia şi Polonia asigurau aproape jumătate din din consumul aceleaşi Europe. Iar în Bulgaria producţia medie la hectar era dublă faţă de cea României.
Românii sînt inteligenţi, binecrescuţi, ospitalieri – mda, e de ajuns să ieşi pe stradă şi te convingi. Atîta doar că se face confuzie între a fi inteligent şi a fi şmecher. Dar avem o blondă la ministerul ospitalităţii. Şi "ei" nu au. Dar au turism. Şi noi nu avem.
Româncele sînt cele mai frumoase femei din lume -  Aşa o fi. Daca le omorîm pe toate suedezele, cehoaicele, rusoaicele, asiaticele etc. Nu se poate spune că româncele nu sint frumoase dar de aici pîna la a le considera cele mai…. e cam prea lung drumul. Şi nu'ş cum naiba, concursurile de frumuseţe sînt cîştigate de altele.
Mîncărurile noastre sînt cele mai gustoase/bune din întreaga lume - Şi chiar mai mult decît atît, la fel ca şi în cazul femeilor – numai ale noastre sînt bune. Celelalte sînt erezii gastronomice. Şi acest lucru e susţinut cu patos de unii care nu au gustat la viata lor altceva decît leveşul (ciorba, borşul) şi gulaşul (tocana, ghiveciul) făcute de măsa şi mai tîrziu de nevastă-sa.

P.S. ceea ce pun în discutie sînt aceste "mituri"şi eventual altele asemenea, pe care le-aţi întîlnit sau auzit sau în care, de ce nu, credeţi. A nu se înţelege că neg existenţa oricăror calităţi la poporul român din care fac şi eu parte.

Mituri şi stereotipuri cu şi despre România/români
Attached movie:
Tags: România, români, românce
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Atentiune, atentiune! Se alege pt..."presedentiune"

Vesti bune despre Romania

Cum recunosti un român ? - ghid practic

Partidul, Ceausescu, Romania... lui 2009 !

De ce credeti ca a devenit ceva la moda sa denigrezi Romania ? Ca roman...

De ce sunt romanii "certati" cu igiena ?

Parerea voastra despre... Justitia Romana

Romani nascuti in strainatate

Cei ce ne inconjoara

Finala Eurovision 2011 a fost aseara

Despre intelectualii romani

De ce am plecat din Romania?

De ce iubim cetățeanul român

Vorba zilei

Promoveaza Romania

Cel mai "european" oras din Romania

Si totusi: va este vreo "vedeta" din Romania simpatica ?

La multi ani de handbal, Bianca Bazaliu!

Asteptam propuneri de teme pentru zilele si noptile viitoare

Rostul nostru
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1084 / 0.0411 (154)