Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Romania, with lights and shadows


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Lucian Bute a fost desemnat sportivul anului în Quebec (Canada)

Category: Romania, with lights and shadows
Talk started by GabiOffline
(37 answers)12.706 times displayed

Lucian Bute a fost desemnat personalitatea sportivă a anului 2011 în Quebec, anunta gsp.ro. Stabilit de peste opt ani în Canada, românul a fost adoptat de locuitorii din zona Quebec-ului, iar una dintre dovezile acestui lucru este titlul pe care l-a primit la sfîrşitul acestui an.

Potrivit unui sondaj realizat de Agence QMI, Lucian Bute a încheiat pe locul întîi, cu un procentaj de 24%, întrecîndu-i pe renumiţii canadieni Joannie Rochette (16 %, patinaj artistic), Sidney Crosby (14 %, hochei pe gheaţă), Anthony Calvillo (9 %, fotbal american) şi pe Georges St-Pierre (7 %, arte marţiale).  Jean Pascal, unul dintre pugiliştii care l-a atacat în continuu pe român şi care este originar din Quebec, a primit doar 1 %  din voturi.

"Sînt foarte încîntat, asta arată că oamenii din Quebec mă urmăresc şi îmi apreciază munca. Faptul că sînt personalitatea sportivă a anului îmi oferă încredere şi credibilitate. Mulţumesc tuturor celor care m-au votat", a declarat campionul mondial IBF.

Bute consideră că premiul este cu atît mai important, cu cît hocheiul este sportul dominant în această provincie. "Este foarte bine pentru box, sînt tot mai mulţi tineri care vor să practice acest sport şi vreau să fiu un exemplu pentru ei", a adăugat românul care a adăugat că anul 2011 a fost perfect: "M-am bătut de trei ori în acest an, iar meciurile au fost televizate de Showtime. În plus, mi-am îndeplinit visul şi mi-am apărat titlul în ţara mea natală, România. Am învins un semifinalist al turneului Super Six, pe Glen Johnson. Sînt foarte mulţumit de acest an şi încrezător pentru ce va fi în următorul an. 2011 a fost perfect pentru mine".

Quebec este o provincie canadiana de aproape 6 ori mai mare ca suprafata si de aproape 3 ori mai mica ca populatie in comparatie cu Romania. Quebec-ul este singura provincie canadiana a carei populatie majoritara este francofona si a carei limba oficiala este franceza. 0.4% din populatia Quebec-ului este de origine romana, conform Wikipedia. Montreal este orasul cel mai cunoscut al provinciei, iar capitala se numeste chiar Quebec City. Daca mai vreti sa stiti si alte lucruri despre Quebec... cautati pe Wikipedia.

Lucian Bute a fost desemnat sportivul anului în Quebec (Canada)
Tags: Romania, Lucian, Bute
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Atentiune, atentiune! Se alege pt..."presedentiune"

Vesti bune despre Romania

Cum recunosti un român ? - ghid practic

Partidul, Ceausescu, Romania... lui 2009 !

De ce credeti ca a devenit ceva la moda sa denigrezi Romania ? Ca roman...

Parerea voastra despre... Justitia Romana

Romani nascuti in strainatate

Finala Eurovision 2011 a fost aseara

De ce am plecat din Romania?

De ce iubim cetățeanul român

Vorba zilei

Promoveaza Romania

Cel mai "european" oras din Romania

Si totusi: va este vreo "vedeta" din Romania simpatica ?

La multi ani de handbal, Bianca Bazaliu!

Asteptam propuneri de teme pentru zilele si noptile viitoare

Rostul nostru

Ce va place in Romania?

România la Jocurile Olimpice de vară din 2016

Cazare gratuita pe viata in Vama Veche
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1283 / 0.0535 (129)