Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Office Space


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Saptamana de lucru revine la 6 zile!

Category: Office Space
Talk started by nikkoOffline
(47 answers)12.088 times displayed

Schimbare importantă în legislaţia muncii la nivel european: săptămâna de lucru creşte de la 40 la 48 de ore. Pentru români, situaţia ar fi similară cu cea de pe vremea lui Ceauşescu, când weekendul începea sâmbăta după-amiază. De 20 de ani, în România se lucrează oficial doar 40 de ore pe săptămână, de luni până vineri. Teoretic, fiecare oră muncită în plus se plăteşte suplimentar salariului de bază, or, modificarea votată în Parlamentul European permite angajatorilor să crească programul de lucru cu 8 ore fără a opera şi o creştere salarială.
La nivel european, pe fondul crizei, disputa privind numărul orelor de lucru pe săptămână este foarte aprinsă. Un grup de ţări condus de Marea Britanie (aici se regăsesc Germania, Polonia, Slovacia, Estonia, Malta) consideră că, în condiţii speciale, ar trebui să se lucreze până la 60 sau 65 de ore pe săptămână. Un alt grup, având în frunte Franţa, susţine că limitarea la 48 de ore este suficientă. În acest moment, doar 13 din cele 27 de state europene au trecut la săptămâna de 48 de ore.

Opinie separată face Ungaria, care a propus Consiliului European reducerea săptămânii de lucru pentru bugetari la numai 32 de ore, adică la patru zile lucrătoare. Măsura ar viza reducerea cheltuielilor salariale, fiind văzută ca o soluţie anticriză, considerându-se că, altfel, bugetarii nu ar accepta disponibilizările.

România are un termen de trei ani pentru a adopta noua lege europeană. Actualul guvern va amâna momentul unei decizii pentru că întâmpină oricum presiuni sociale enorme din cauza adâncirii crizei economice.

Saptamana de lucru revine la 6 zile!
Attached movie:
Tags: saptamana, de, lucru
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Care este cel mai rau lucru care vi s-a intamplat vreodata ?

Al doilea lucru

Cum a fost prima zi de scoala / lucru dupa aceste sarbatori ?
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0903 / 0.0367 (142)