Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: News & Politics


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Der Dilettant

Category: News & Politics
Talk started by GabiOffline
(8 answers)6.861 times displayed

Presedintele Romaniei, membru al minoritatii germane, a candidat cu promisiunea unor mari reforme, dar exercitarea mandatului sau este un dezastru, scrie revista Spiegel. Ultima gafa: conflictul cu un erou al revolutiei din 1989. Pentru lupta impotriva dictaturii comuniste si rolul sau in revolutia din 1989, Laszlo Tokes a fost decorat in 2009 cu Ordinul Steaua Romaniei, cea mai importanta decoratie a statului roman. La inceputul lui martie, ordinul a fost revocat de presedintele Klaus Iohannis.

Sub titlul „Diletantul”, revista germană pune față în față așteptările uriașe ale mandatului lui Klaus Iohannis cu realizările și nemulțumirea crescută din societate față de lipsa de acțiune a acestuia, dar asta, mai ales, pentru a se concentra asupra deciziei președintelui de a-i retrage ordinul Steaua României pastorului Laszlo Tokes.

Și dacă nemulțumirile față de președinte sunt într-adevăr în creștere, dacă observațiile legate de faptul că Iohannis nu reușește să transmită prin declarațiile sale mai mult decât platitudini, decizia care îl privește pe Tokes s-ar putea să nu fie chiar cel mai rău lucru pe care l-a făcut actualul președinte.

Jurnaliștii germani au observat totuși că numeroși decorați ai Ordinului Steaua României, așa cum ar fi fostul premier Adrian Năstase, au fost condamnați definitiv pentru corupție, dar nu le-a luat nimeni titlul de erou.

Pe de altă parte, comitetul Ordinului Steaua României a luat această decizie după ce Laszlo Tokes ceruse Ungariei să devină o „putere protectoare” a intereselor minorității maghiare din România, cerere în urma căreia comitetul a ajuns la concluzia că pastorul timișorean nu respectă nici România nici Constituția acesteia.

Cine are dreptate ?

Este Johannis un diletant ?

Login to vote
View results
Der Dilettant
Tags: Johannis, Spiegel, diletantul
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0725 / 0.0272 (71)