Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Food


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Tu de ce bei cafea?

Category: Food
Talk started by nikkoOffline
(97 answers)4.113 times displayed
Specialiştii susţin  că există 6 motive ştiinţifice serioase pentru care ar trebui să consumăm cafea, măcar din când în când.
Acestea sunt:
1. Poate reduce riscul de diabet de tipul 2. Cercetătorii de la Universitatea Qingdao, China, au făcut 26 de studii diferite care au inclus peste un milion de persoane asupra acestei probleme. Monitorizând rezultatele, ei au aflat că persoanele care consumă cafea în mod frecvent au cu 30% mai puţine şanse să devină diabetice (evident, dacă în cafea nu este adăugat mult zahăr suplimentar). Motivaţia este legată de efectul cafelei de accelerare a metabolismului şi arderea grăsimilor.
2. Cafeaua conţine o mulţime de substanţe benefice pentru organism. Şi nu vorbim doar de antioxidanţi; în cafea găsim vitaminele B2 şi B6, magneziu, potasiu şi mangan.
3.Poate ajuta în afecţiunile ficatului. Câteva studii americane au arătat că persoanele care consumă 2-3 ceşti de cafea pe zi reduc riscul de a face ciroză cu până la 80%.
4.Cafeaua ajută mult în lupta cu cancerul. Cercetătorii spun că este un aliment care luptă eficient cu toate formele de cancer.
5. O ceaşcă de cafea este perfectă pentru buna funcţionare a circulaţiei sangvine şi a sistemului cardiovascular în general. Da, una cu cofeină mai ales. Aceasta a fost concluzia unui studiu dat publicităţii de Asociaţia Medicală Americană (realizat după mai multe experimente pe grupe de subiecţi care au băut cafea cu cofeină sau decofeinizată). Băutorii de cafea cu cofeină au avut o activitate vasculară cu 30% mai bună ca cei care au consumat cafea decofeinizată.
6. Cafeaua te face mai fericit. Un studiu ştiinţific făcut de Harvard School of Public Health a arătat că riscul de a deveni depresiv scade odată cu consumul unei cantităţi mai mari de cafea. Atenţie, însă, nu exageraţi. Două ceşti mari pe zi sunt suficiente pentru a vă ridica nivelul bunei dispoziţii. (Nu uitaţi că un espresso scurt are mai puţină cofeină decât un espresso lung sau chiar decât o  cafea la filtru).
Bei cafea?Login to vote
View results
Tu de ce bei cafea?
Tags: cafea
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Oda... cafelei

Cafea la automat

Hai sa ne globalizam!

Austriecii ne momesc cu... miros de cafea la metrou pentru a ne aduce la Viena

A inceput Festivalul Ceaiului si Cafelei

Ce metoda folosesti, daca ai o treaba de facut si ti-e foarte somn/esti foarte obosit?
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1607 / 0.0783 (248)