Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Economy and Finances


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Petrom a înregistrat anul trecut un profit record, în creştere cu 72%

Category: Economy and Finances
Talk started by Gabionline
(28 answers)4.197 times displayed

Grupul Petrom a raportat pentru anul trecut vânzări record, de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde de euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, după ce în ultimul trimestru din 2011 nivelul acestora a urcat cu 17%, la 6,39 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro).

Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, după ce în ultimul trimestru a raportat un profit în urcare cu 8%, la 838 milioane lei (203,7 milioane euro).

Grupul a raportat pentru 2010 un profit net de 2,19 miliarde lei şi vânzări de 18,61 miliarde lei. În ultimele trei luni din 2010, Petrom a consemnat un câştig de 779 milioane lei şi vânzări de 5,45 miliarde lei.

Profitul operaţional calculat înainte de deducerea dobânzilor şi impozitelor (EBIT) a urcat în 2011 cu 65%, la 4,93 miliarde lei (1,16 miliarde euro), de la 2,98 miliarde lei în perioada similară a anului trecut.

"Privind înapoi, 2011 a reprezentat un an cu provocări venind din mediul extern, dar cu rezultate financiare solide şi o performanţă operaţionala remarcabilă. Acesta este rezultatul eforturilor investiţionale considerabile, managementului eficient al costurilor, dar şi preţurilor favorabile la ţiţei. Am reuşit să stabilizăm nivelul producţiei în România şi avem satisfacţia mai multor realizări în activitatea noastră de explorare din Romania. Am reînnoit licenţele de explorare şi am înregistrat rezultate pozitive: posibil cea mai importantă descoperire de gaze onshore din ultimii ani (sonda de explorare Totea) şi informaţii încurajatoare obţinute, la începutul acestui an, în cadrul forajului de mare adâncime din zona offshore (joint-venture cu ExxonMobil)", a declarat într-un comunicat, directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe.

Consiliul Concurenţei a anunţat la începutul lunii ianuarie a anului 2012 o amendă record pentru companiile petroliere OMV Petrom, Lukoil, Rompetrol, Moll şi Eni pentru o înţelegere care ar fi avut ca rezultat retragerea de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium şi înlocuirea lui cu unul mai scump.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, declara atunci că suma totală a amenzii este de 880 de milioane de lei (în jur de 205 milioane de euro). Oficialul a precizat că amenda a fost de aproximativ 3% din cifra de afaceri a companiilor în 2010 și că Petrom, iniţiator al înţelegerii, a primit o amendă ceva mai mare.

"OMV Petrom și OMV Petrom Marketing au fost informate de către Consiliul Concurenței cu privire la rezultatul investigației în materie de concurența referitoare la retragerea de pe piața locală a sortimentului Eco Premium. Amenzile stabilite de Consiliul Concurenței sunt: 366.530.965 lei pentru Petrom și 137.288.031 pentru OMV Petrom Marketing", se arăta într-un comunicat.

Sursa datelor: adevarul.ro

Petrom a înregistrat anul trecut un profit record, în creştere cu 72%
Tags: profit, record, petrom, benzina, preturi
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Benzinarii

100 sau 150 de lei ?

Boicot la Petrom

Protest Pret Benzina

Oferte de vacante la preturi reduse

Preţuri non EU la carburanţi

Discutam despre preturile in scadere ale terenurilor si posibilul sfarsit al speculei

Culmea soferului: sa castigi benzina pe viata si sa ai masina cu motor diesel...

ONG-uri ce merita cei 2% din impozitul pe profit!

Bogatasi pe banii nostri

Ce scumpiri aduce 1 ianuarie 2010: preturi mai mari la carburanti, energie electrica, tigari

Ce ieftiniri aduce 1 ianuarie 2010: preturi mai mici la iahturi, parfumuri, blanuri, bijuterii si...
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1153 / 0.0419 (110)