Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: At Home


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Pro sau contra plantelor in dormitor ?

Category: At Home
Talk started by GabiOffline
(14 answers)18.619 times displayed

Adesea ati auzit ca plantele, de orice fel, nu sunt recomandate in dormitoare, dar adevarul este ca acea pata de verde intr-un coltisor al acestei incaperi este chiar atragatoare ca idee, nu ?

E bine de stiut ca o singura planta nu are efect nociv, daca e aleasa cu grija: cele care pot crea probleme, de fapt tulburari ale somnului, sunt florile puternic mirositoare (de exemplu, crinii) sau o colectie prea mare de plante. Un simplu ghiveci, dimpotriva, poate avea efect linistitor.

Conteaza mult si locul in care o asezati.

De asemenea, evitati florile taiate si puse in vaza, in special pe cele cu miros puternic sau ghivecele cu flori parfumate (levantica, desi recunoscuta pentru efectul ei calmant si calitatile sale septice e bine sa nu stea totusi langa pat, ea putand afecta pe termen lung somnul). In schimb, o planta cu frunze pozitionata langa fereastra, langa un colt sau pe o masuta consuma foarte putin oxigen peste noapte. Mai ales daca dormitorul are suficient spatiu, astfel de plante nu reprezinta un risc pentru sanatate. E suficient un singur ghiveci pentru a da pata de culoare pe care o doriti. Iedera, clerodendronul, un ficus sau o bougainvillea, o feriga sau alte plante cu frunze mici, rotunde ofera o ambianta placuta, relaxeaza 

Sunt de evitat plantele multe, deoarece ele cu siguranta creeaza un mediu “tropical”, nu prea favorabil somnului si sanatatii (pe termen lung) din pricina umiditatii si a consumului de oxigen (peste zi, plantele dau oxigen, dar peste noapte il consuma).

Aveti plante in dormitor ?

(Sursa imaginii: hit-decor.com)

Pro sau contra plantelor in dormitor ?
Tags: plante, dormitor
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0762 / 0.0330 (80)