Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
 
Program cinema
Program teatru si opera
 Filme
Piese de teatru si opera
 Program TV
Teatre
 Concerte
Cinematografe
 Înregistrează-te
Autentificare
  


Cei care privesc cerul (2014)


Watchers of the Sky

Cei care privesc cerul Regia: Edet Belzberg
Gen film:
Biografic, Documentar, Istoric, Ştiri

Durata:
120 min

Rating:   (0 voturi)

Filmul lui Edet Belzberg este structurat în jurul avocatului devenit activist pentru drepturile omului Raphael Lemkin, un evreu născut în 1900 în Polonia, care a creat termenul de "genocid" - un instrument esenţial în mobilizarea legilor internaţionale pentru pedepsirea unor astfel de crime, punând bazele proceselor de la Nuremberg şi de la Curtea Penală Internaţionala.

Filmul urmăreşte cinci contexte de genocid în spaţiul internaţional: Armenia, Kosovo, Rwanda, Sudan şi Germania nazistă. Belzberg leagă biografia şi viziunea lui Lemkin pentru o lume mai bună cu activitatea a patru personalităţi contemporane care luptă pentru prevenirea de viitoare atrocităţi: Samantha Power, ambasadoarea SUA la ONU, Luis Moreno Ocampo, procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale, Benjamin Ferencz, procuror la Tribunalul militar internaţional de la Nuremberg şi Emmanuel Uwurukundo, funcţionar superior pentru problemele refugiaţilor al ONU.

Animaţia discretă, realizată în acuarelă şi cerneală monocromă, utilizată pentru a ilustra biografia lui Lemkin - care a adus filmului un premiu special al juriului la Sundance - transformă Watchers of the Sky într-un produs nu doar substanţial şi necesar, dar şi artistic, capabil să inspire prin eleganţa formală. Concluzia esenţială a filmului rămâne legată de efortul colectiv necesar pentru a asigura funcţionarea unei structuri globale care să asigure condamnarea celor vinovaţi de acte de genocid.

Imagini Cei care privesc cerulImagini Cei care privesc cerulImagini Cei care privesc cerul
Răspunde
Comentariul tău:
Click aici pentru a te autentifica
SUS
0.1451 / 0.0320 (52)