Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Stiri si politica


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Neasteptatul razboi civil dintre presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc

Categorie: Stiri si politica
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(48 răspunsuri)4.083 afişări

Datele din ultima perioada arata o inrautatire - absolut imprevizibila - a relatiilor dintre presedinte si premier. Cine citeste interviul absolut stupefiant acordat Romaniei Libere de Cristian Preda (un apropiat al presedintelui) poate aunge la o astfel de concluzie. Nu vedem acolo decat o declaratie de razboi la adresa lui Emil Boc.

"Există o grupare ocultă care dirijează în acelaşi timp Executivul şi PDL” spune Preda. De fapt, Basescu are de-a face, a doua oara in cariera sa prezidentiala, cu transformarea unei "carpe" intr-un aparent "iron man" (prima oara i s-a intamplat cu Tariceanu).

Razboiul se duce pentru controlul partidului de guvernamant. Sa vedem taberele:

Tabara Basescu: Elena Udrea, Sever Voinescu, Cristian Preda, Raluca Turcan. Aceasta tabara cere schimbarea cu "intelectuali" a actualei conduceri a PD-L, si asta la un Consiliu National carer sa aiba loc urgent.

Tabara Boc: BVB. Nu, nu inseamna Bursa de Valori Bucuresti. Ci Blaga, Videanu, Berceanu. Adica fostii "copii de suflet" ai lui Basescu, carora acesta le-a dat un termen de 60 de zile pentru a reveni la sentimente mai bune fata de "tatucul" PD-L. Mai ales Blaga este vizat, care se afla la cutite cu Elena Udrea.

Preda ne spune: ”Un partid nu trăieşte prin mica oligarhie care e instalată la vârf. Un partid trăieşte prin tot ceea ce înseamnă structuri. Când eu şi Monica Macovei i-am tras de mânecă, ne-au râs în nas, în frunte cu Emil Boc, şi ne-au tocat toate amendamentele la statutul PDL, prin care încercam să dăm o altă faţă partidului. Nemulţumirile de astăzi puteau fi evitate(...) Trebuie să existe o competiţie deschisă. Nu te poţi înscrie într-o competiţie care nu are loc. Alegerile s-au amânat ca soluţie de protecţie pentru elita aflată în acest moment la conducere”. Asadar, amanarea alegerilor a fost victoria taberei Boc si infrangerea taberei Basescu.

Ce mai zice Preda: ”Lunile viitoare ne vor arăta ce se întâmplă. Deocamdată suntem într-o situaţie de blocaj: liderii Guvernului nu încearcă să consulte partidul, ci doar să-l convingă, după ce au luat nişte decizii. Încet-încet nici măcar membrii de partid nu mai au încredere în PDL. Refuzul unor parlamentari de a vota cu Guvernul la moţiunea de cenzură îşi are originea şi în acest blocaj. Guvernul şi-a pierdut credibilitatea, iar partidul scade în sondaje”.

Atacul la Boc continuă: ”Emil Boc este deocamdată prim-ministru şi ar trebui să ne spună ce are de gând. El nu este un simplu negociator cu FMI, el ar trebui să ne spună care este viziunea lui politică şi care este modalitatea prin care PDL vrea să depăşească această criză”.

Iar concluzia lui Preda este clara: ”Nu vă ascund că mă tem de un scenariu de genul Radu Vasile sau Călin Popescu Tăriceanu: de un prim-ministru care e atât de sigur pe sine, că nu mai vrea să plece. De la un punct încolo li s-a părut că sunt genii neînţelese care trebuie să rămână cu orice preţ la guvernare”.

Asadar, razboi pe fata. Altfel spus, in public. Cu batalii dramatice. Cum a fost batalia Ada Mesesan, care a fost desemnata de tabara Boc la sefia TVR si "facuta praf" din interiorul partidului dupa care inlocuita cu omul taberei Basescu, adica Alexandru Lazescu. Apoi, batalia Marian Zlotea, un alt personaj foarte apropiat al presedintelui, demis discret de Boc de la conducerea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinarã si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Foarte clara a fost si batalia data cu ocazia motiunii de cenzura, cand oameni apropiati taberei Basescu, precum Teo Trandafir, au fost montati sa faca "galagie" impotriva guvernului.

Asadar, "baronii" PD-l si Basescu isi joaca viitorul politic in acest razboi. Niciunul nu-si permite infrangerea. Cine creedti ca va invinge si ce argumente aveti ?

Neasteptatul razboi civil dintre presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc
Tags: Jurnal, din, razboiul, civil, dintre, presedintele, Traian, Basescu, si, premierul, Emil, Boc
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Cu cine votati (daca votati) si de ce in turul II ?

Cum vedeti viitorul mandat al cabinetului noului premier desemnat ?

Presedintele Romaniei intre 2009 si 2014 este, din nou, Traian Basescu...

Basescu: cel mai inteligent, fermecator si drept presedinte pe care l-a avut Romania pana acum!

Astazi discutam de Euro Clic ! Pardon, de Euro... League. Ptiuuu... iar am gresit... EUROVISION...

Rosia Montana - adevar si minciuna

Spune NU desfiintarii SMURD.

Basescu: cel mai IGNORANT, GROBIAN si SCELERAT presedinte pe care l-a avut Romania pana astazi

Cine credeti ca este acest "bărbat foarte atrăgător" care va fi noul presedinte al Romaniei ?

Campania electorala pentru alegerile din 22 noiembrie 2009

PDL = PCR ?

Dezbatere Basescu-Geoana-Antonescu

Cum ar fi sa zicem si noi intr-o zi: "Stiti ce ? Noi renuntam la politie..."

Cine are complex de vile de 900.000 de euro in Paris, luate cu plata pe loc ?

Băsescu: Avem datorii de 10 miliarde euro. Numai dobânzile sunt de 1,8 miliarde

Preşedintele Erste Bank, Andreas Treichl: „Iubesc România, iubesc poporul român, dar pur şi simplu...

Un militar poate comanda, in spatiul public, unui civil ?

Scrisoarea lui Gigi Becali catre "Domle Director"

Donarea salariului lui Basescu reprezinta mita pentru natiune ?

Va uitati la stiri? La care si de ce?
SUS
0.0911 / 0.0288 (143)