Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: La serviciu


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Ti-ai ales jobul potrivit ?

Categorie: La serviciu
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(87 răspunsuri)12.802 afişări

Site-ul de consiliere in cariera CareerBliss.com a lansat de curand lista meseriilor care aduc cel mai mare si cel mai mic grad de satisfactie in randul celor care le practica, scrie revista americana Forbes.

Studiul a fost efectuat pe baza raspusurilor primite de la 65.000 de angajati. Contrar asteptarilor, cei care lucreaza in constructii, agentii de vanzari, dar si inginerii s-au declarat printre cei mai incantati de locurile de munca pe care le au.
 
Factorii care au fost luati in considerare s-au bazat pe lucrurile care influenteaza atmosfera de la serviciu, precum relatia cu superiorii si colegii, mediul de lucru, bonificatiile, oportunitatile de dezvoltare, reputatia companiei si controlul exercitat de sefi.
 
Cei mai fericiti angajati nu sunt invatatoarele de la gradinita sau medicii veterinari, ci agentii imobiliari. Conform descrierii jobului, acestia sunt resposabili de vanzarea, cumpararea si inchirierea de proprietati in numele clientilor. De asemenea, ei trebuie sa inventarieze ofertele de pe piata, sa aiba intalniri cu posibilii clienti, sa ii insoteasca pe acestia la vizualizari de imobile si terenuri, sa discute conditiile vanzarii si sa redacteze contractele finale.
 
Brokerii imobiliari au declarat ca se simt foarte multumiti de nivelul de libertate si control pe care il au la locul de munca, dar si de salariile si comisioanele pe care le primesc, unele deloc de neglijat.
 
La polul opus, avocatii asociati se plang ca structura din companii nu le permite o avansare rapida, putand dura ani de zile pana cand acestia sa devina parteneri in cadrul firmei. In plus, sunt platiti in functie de orele lucrate. Nici functionarii sau cei care lucreaza cu publicul nu sunt mai fericiti, din cauza lipsei de oportunitati de avansare. Pentru profesori si asistente insa, problemele par sa vina din cauza remuneratiilor reduse.
 
Va prezentam mai jos lista completa a celor mai dorite meserii, trecandu-le in revista si pe acelea care nu prea aduc zambetul pe buze angajatilor.
 
Topul meseriilor in care angajatii sunt fericiti:

1.       Agent imobiliar
2.       Inginer de software
3.       Director de vanzari
4.       Supervizor in constructii
5.       Dezvoltator de aplicatii IT
6.       Manager in logistica
7.       Manager in constructii
8.       Asistent executiv
9.       Inginer de retea
10.     Asistent de audit
 
Topul meseriilor in care angajatii sunt nefericiti:

1.       Avocat asociat
2.       Lucrator inrelatiile cu clientii
3.       Functionar
4.       Asistenta medicala
5.       Profesor
6.       Coordonator de marketing
7.       Secretar juridic
8.       Farmacist
9.       Tehnician IT
10.     Manager de proiect
Meseria ta se incadreaza in vreunul din cele doua topuri de mai sus ?
Autentifică-te pentru a putea vota
Vezi rezultatele
Ti-ai ales jobul potrivit ?
Tags: cel mai bun job, nefericit, fericit, top meserii
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Craciun fericit !

Ce este fericirea ?
SUS
0.1499 / 0.0471 (227)