Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Economie si finante


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

"Leonardo" este "strivit" de datorii de 100 de milioane de euro

Categorie: Economie si finante
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(6 răspunsuri)4.468 afişări

In curand, lantul de magazine "Leonardo" poate deveni istorie. Nu stiu cati dintre voi poarta incaltaminte cumparata de acolo, dar banuiesc ca macar o data tot le-ati trecut pragul.

Ei bine, potrivit revistei Capital, Leonardo va intra in reorganizare judiciara, dupa ce anul acesta a inchis deja 30 de magazine si a concediat 600 de angajati.

"Piaţa retailului de încălţăminte a fost puternic afectată de criza economică, vânzările scăzând, în 2008, cu aproximativ 30% faţă de 2007. În anii precedenţi, Leonardo a urmat o politică de extindere agresivă a reţelei de magazine. Pentru aprovizionarea magazinelor, a achiziţionat din ce în ce mai multă marfă, fapt ce a condus la crearea unor datorii semnificative faţă de furnizori", se arăta în comunicatul Ensight Management Consulting, firma de consultanţă care a asistat compania în acest proces de restructurare. Numai ca, se pare, aceasta restructurare nu a fost suficienta, iar Leonardo are în acest moment datorii care ajung în jurul valorii de 100 milioane de euro.

"70% din aceste datorii sunt către furnizori, această perioadă fiind cea în care sunt livrate stocurile de marfă pentru Sărbătorile de iarnă", a declarat oficialul Casei de Insolvenţă Transilvania, care a incheiat un parteneriat cu Leonardo pentru efectuarea reorganizarii judiciare. "Restul datoriilor sunt către stat, bănci şi salariaţi. "Datoriile către angajaţi reprezintă o parte dintre salariile neplătite", a declarat oficialul.

Reorganizarea judiciară va dura până la 4 ani, timp în care compania va încerca să îşi plătească datoriile. "Sunt sigur că Leonardo va urma programul planului de reorganizare şi nu va ajunge în situaţia falimentului", spune reprezentantul Casei de Insolventa.

 

"Leonardo" este "strivit" de datorii de 100 de milioane de euro
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
SUS
0.1349 / 0.0670 (64)