Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Science, technology, future


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Este teoria M mult cautata, "Theory of everything"?

Category: Science, technology, future
Talk started by maestrulvladOffline
(20 answers)3.118 times displayed

Teoria M este o teorie supersimetrică care este consistentă într-un spațiu cu unsprezece dimensiuni. Limita de energii joase a Teoriei M este Supergravitația unsprezece-dimensională.

Teoria M este cea mai recentă versiune a teoriei corzilor din anul 2008. Conform vechii teorii, șase din cele zece dimensiuni sunt „înfășurate”, noi putând observa doar universul 5-dimensional cu care suntem obișnuiți. Aceste extradimensiuni sunt „strânse” într-o regiune a spațiului (spațiul Calabi-Yau), prea mică pentru a putea fi observabilă. Teoria M vine cu ceva in plus: unele din aceste dimensiuni ar putea fi foarte mari, chiar infinite.(sursa wikipedia.org)

Visul lui Albert Einstein de a găsi o teorie ce explică totul in univers nu s-a concretizat, dar se prea poate ca teoria relativității generale să fie doar o piesă din acest imens puzzle care ar putea constitui teoria finală.Teoria M pare a fi cadrul ideal pentru această teorie, mai ales că elimină ,,disputele" dintre relativitatea generală și mecanica cuantică, dar ea insăși presupune chestiuni greu de ințeles si de acceptat.Sper ca cei interesați de subiect să vină cu propriile opinii și chiar cu materiale referitoare la această teorie, iar eu recomand lecturarea cărtii ,,Universul elegant" de Brian Greene pentru intelegerea completă a celor cinci teorii diferite ale corzilor și in final a teoriei M.

Este teoria M mult cautata, "Theory of everything"?
Attached movie:
Tags: teoria m, teoria corzilor
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0894 / 0.0508 (94)