Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Romania, with lights and shadows


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Sicriu TV, cel mai tare post din România.

Category: Romania, with lights and shadows
Talk started by GabiOffline
(23 answers)9.485 times displayed

Să filmezi cu telefonul omul cu mâinile pe piept, în timp ce i se cântă „Veşnica pomenire!”, n-are nimic de-a face cu ritualul profund al înmormântării.
Să calci în picioare morminte ca să ai o vedere mai bună spre groapa în care intră ultimul defunct VIP de la Bellu e o chestiune lipsită de bun-simţ şi trebuie sancţionată ca atare. Să transmiţi în direct de la priveghi nu are scuză nici măcar în nevoia stringentă de a acoperi timpii de antenă, justificată de eternul clişeu „asta vrea publicul, asta îi dăm”. In ultimii ani au prins din ce in ce mai tare înmormântările - spectacol de la români. Toate astea s-au întâmplat pe ultimele drumuri pe acest pământ ale românilor Laura Stoica, Florian Pittiş, Nicolae Dobrin, Ştefan Iordache, Marian Cozma, Ion Dolănescu. Poate si a altora. De cele mai multe ori, ne înmormântăm cu spectacol defuncţii cu nume sonore. Televiziunile se întrec în ore de transmisie de la capul mortului, reporterii - în întrebări penibile, de genul: „Cum vă simţiţi?”, adresate rudelor decedatului. Oamenii merg cu miile la înmormântările personalităţilor şi fac circ.

Sigur, exista si afara asa ceva, precum a fost la inmormantarea Printesei Diana. Dar gradul de respect al celor din presa a fost altul si nu a existat, de fapt, acces la inmormantarea propriu-zisa. Au lipsit "interviurile" si "talk-show-urile" cu rudele.

Este adevarat, românii au o curiozitate antologică în materie de morţi şi înmormântări. Totusi, este responsabilitatea posturilor TV să aducă informaţiile relevante şi să nu intre brutal în spaţiul privat al familiei suferinde si sa ajunga sa descurajeze aceasta latura morbida a romanilor, pe fondul unei lipse de cultura absolut ingrozitoare.

Ce parere aveti de aceste "spectacole" ?
In cazul in care va plac, puteti motiva de ce va plac ?
In cazul in care nu va plac, care credeti ca sunt factorii care ar trebui sa actioneze pentru ca aceste "spectacole" mediatice sa inceteze ? Preotii ? Administratiile cimitirelor ? Posturile TV ? Familia ? Poate statul, prin rectificari ale codului civil care sa previna hartuirea familiei decedatului ?

 

Tags: TV, Realitatea, morminte, Dolanescu,
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Realitatea TV si Antena 3 stau cu ochii ca pe butelie pe starea lui Adrian Paunescu...

RTV sau Romania TV ?!

Realitatea TV nu-si verifica stirile si astfel gaseste Atlantida...
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0831 / 0.0365 (99)