Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Love & Sex


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Anticonceptionale!

Category: Love & Sex
Talk started by gyovyOffline
(58 answers)9.893 times displayed

Metode naturale de contraceptie   
Coitul intrerupt este cea mai populara si ea mai raspindita metoda naturala de contraceptie. Ea consta in retragerea rapida a penisului, in momentul iminentei ejacularii, si depunerea spermei in afara vaginului. Este una din cele mai vechi metode de evitare a sarcinii.

Implantele contraceptive   
Sistemul de implante contraceptive reprezinta o metoda contraceptiva pe baza de progestagen, cu durata lunga de actiune si reversibila. Sistemul consta in 6 capsule moi de cauciuc siliconic. Fiecare capsula are 2,4 mm diametru si 34 mm lungime si contine 36 mg de levonorgestren. Capsulele sunt inserate subdermic in zona superioara a bratului sau in zona antebratului femeii printr-o procedura chirurgicala minora efectuata sub anestezie locala.

    Noutati in contraceptie   
Utilizarea continua a contraceptivelor orale. Problema care se pune in legatura cu COC este de a interpreta utilitatea sangerarii de privatiune hormonala de tip menstrual, fenomenul este pentru multe femei, unul neplacut, insotit de pierdere de sange, mastodinie, migrene, cefalee, sindrom premenstrual, tulburari comportamentale, masuri igienice. Nu este mai putin adevarat faptul ca femeile interpreteaza sangerarea menstruala ca un semn biologic ca sunt sanatoase si mai ales ca nu sunt gravide.   

    Vasectomia   
Sterilizarea chirurgicala masculina(Vasectomia), reprezinta intreruperea capacitatii reproductive masculine cu optinerea unei sterilitati definitive. Chirurgical, sunt sectionate sau ocluzionate canalele deferente bilateral, astfel incit lichidul spermatic nu mai ajunge in ejaculat.

    Dispozitivul intrauterin   
Dispozitivul intrauterin(steriletul) previne sarcina prin inducerea unor modificari la nivelul uterului (inflamatorii, vasculare, traumatice, hormonale, cresterea activitatii fibrinolitice a endometrului). Principalul rezultat este impiedicarea nidarii oului.In plus, steriletul interfera fecundatia prin modificarea gametilor masculini si feminini.

Metodele de bariera   
Metodele contraceptive de bariera ofera protectie impotriva sarcinii prin impiedicarea patrunderii spermatozoizilor in cavitatea uterine.
Indicatii generale de folosire a metodelor de bariera:
-Contraindicatii medicale pentru alte metode
-Contacte sexuale neregulate
-Forma interimara de contraceptie(in timpul amenoreei de lactatie, dupa vasectomie, cind se folosesc medicamente ce scad efectul contraceptivelor orale)
-Pentru protectie impotriva BTS si a HIV/SIDA
-In combinatie cu o metoda de calcul a fertilitatii
Metodele de bariera sunt :
1.Prezervativul masculin(membrane de cauciuc astfel conceputa incit sa acopere penisul in erectie). Este singura metoda de contraceptie care ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a HIV/SIDA.
Contraindicatii: alergia la latex sau la spermicid.
2. Diafragma(cupa de cauciuc in forma de dom cu o margine flexibila). Se insera in vagin si acopera colul uterin. Pentru o eficienta mai mare se foloseste asociat cu spermicidele.
Efecte adverse:infectii de tract urinar, hipersensibilitate sau alergie la latex sau spermicid, discomfort al utilizatoarei sau al partenerului,leziuni vaginale, secretii vaginale anormale.
Contraindicatii:infectii urinare repetate in antecedente, anomalii vaginale, tonus vaginal scazut, nastere la termen in urma cu 6-12 saptamini, antecedente de sindrom de soc toxico-septic
3.Spermicidele(substante chimice care inactiveaza si distrug spermatozoizii). Pot fi sub forma de crème, supozitoare(ovule) sau foite. Devin active in 10-15 min de la introducerea in vagin si se contraindica spalatura vaginala timp de 6 ore dupa actul sexual. Daca in acest interval de 6 ore are loc un nou contact sexual este necesara folosirea unui nou ovul cu spermicid.
Contraindicatii: necesitatea unei contraceptii foarte eficiente, reactii alergice
Cu exceptia prezervativului, care are o eficienta contraceptive ridicata(peste 90%) metodele de bariera au eficienta in jur de 60-65%

Contraceptia de urgenta   
Contraceptia de urgenta (impropriu denumita de "a doua zi") are ca scop prevenirea unei sarcini nedorite dupa un contact sexual neprotejat, accidental, fiind eficienta inainte de implantarea oului.

    Contraceptivele injectabile   
Cele mai folosite preparate injectabile sunt cele progesteronice.
Mecanismul de actiune consta in ingrosarea mucusul cervical, ingreunand trecerea spermatozoizilor, impiedicarea ovulatiei la aproximativ jumatate din ciclurile menstruale si crearea unui endometru subtire, atrophic.

    Anticonceptionalele orale combinate   
Anticonceptionalele orale combinate (COC) contin un estrogen de sinteza (etinil-estradiol) si un progestativ de sinteza(poate fi diferit de la o formula la alta) adica exact hormonii pe care ii secreta in mod obisnuit ovarul. Din punct de vedere al dozajului ele pot fi:normodozate (nu se mai utilizeaza), microdozate (contin 0,03mg etinil-estradiol) si ultramicrodozate (contin 0,02mg etinil-estradiol). Din punct de vedere al concentratiei de hormoni/pilula, putem vorbi de COC monofazice (cu concentratie fixa de hormone pe tot parcursul ciclului) sau multifazice (cu 2-bifazice sau 3-trifazice concentratii diferite). Eficienta contraceptive a COC este foarte mare(99,9%).

Acum ca am vazut care sunt majoritatea metodelor contraceptive,haideti sa vedem ce metode volositi voi si care credeti ca este cea mai eficace.

Anticonceptionale!
Attached movie:
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.1071 / 0.0527 (149)