Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: Economy and Finances


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

La Raiffeisen Bank, comisioanele sunt dupa cum bate vantul

Category: Economy and Finances
Talk started by Gabionline
(9 answers)3.539 times displayed

Orice firma este obligata sa aiba cont bancar. Asadar, si firma la care cu onor prestez are asa ceva. O vreme la BRD, de vreo cativa ani la Raiffeisen Bank. Nu vreau sa dau cu noroi in serviciile lor, dar o intamplare foarte recenta are iz de Africa "neagra".

Pe un site "frate" al acestui site, si anume competitii.ro, exista notiunea de abonament platit. Printre metodele de plata este si achitarea direct la un ghiseu al bancii a unei facturi proforme. Adica omul isi face o factura proforma pe site si se duce cu ea la un ghiseu al bancii Raiffeisen pentru a o achita. Suna simplu, nu ?

Ei bine, pana acum vreo 2 ani banca nu percepea comision (sau era ceva infim, gen 10 bani). Apoi s-au schimbat si au pus un comision de 4 lei, pe chitanta separata. Adica, daca omul vrea sa plateasca, sa zicem, o factura de 5 lei, trebuie sa plateasca 9 lei. Ne-am impacat si cu asta, atat noi cat si cei ce achitau astfel facturile pentru abonament.

Acum cateva zile, la Raiffesen - agentia Carrefour Colentina: factura proforma de 15 lei, omul se duce cu 19 lei. Numai ca ce face agentia ? Ii ia omului comisionul de 4 lei si ii da chitanta separata, dar pe chitanta pentru cei 15 lei ii scrie ca din cei 15 se mai iau si 10 lei comision. Astfel, din cei 19 lei, 14 raman la banca. Comision, sanchi...

Treaba ajunge, evident, la noi. Intai tratata cu neincredere, evident, apoi cu uimire, cand omul trimite si chitantele.

Sunam la agentia respectiva. Ne confirma ca asa se face, da. 10 lei comision obligatoriu si 4 lei separat pentru ca nu exista "imputernicire de depunere de la firma". Astfel aflam si care e treaba cu cei 4 lei. Banca ii incaseaza ca cica nu exista imputernicire de depunere. Ce gaselnita... :))))) In orice caz, oamenii confirma ca da, 14 lei este comisionul.

Mai luam o agentie la intamplare. Camil Ressu. Aici e comisionul 5 lei. Unic. Nu 4, nu 10, ci 5.

Sunam la centrala bancii. Aici oamenii ne spun uimiti ca ei stiu de un comision unic, de 4 lei. Ii explicam din nou ca uite, la 2 agentii diferite sunt 2 alte feluri de a comisiona aceeasi operatiune. Atunci de la centrala ni se spune sa luam legatura cu firma incasatoare, ca poate de fapt e vreo smecherie facuta de aia... Adica fix de aia cu care vorbeau la telefon, ca doar noi ii sunasem.

Bine, nu e singurul exemplu de aberatie bancara in Romania. Aceeasi banca percepe comision ba 22, ba 24, ba 15 euro pentru transferuri SEPA de aceeasi valoare si facute la intervale mici de timp, in timp ce tot restul UE lucreaza cu comision zero pentru asa ceva.

Sigur, nu v-am prezentat chestia asta ca sa cer vreun sfat, ci doar ca sa ne distram putin. Macar atat... :)

Tags: Raiffeisen Bank, banca, comisioane, inselatorii
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
V-a trecut vreodata prin cap cum ar fi sa dati o spargere la o banca ?

Preşedintele Erste Bank, Andreas Treichl: „Iubesc România, iubesc poporul român, dar pur şi simplu...

Aveti imprumuturi la banci?! Puteti recomanda una de bun simt?!
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0885 / 0.0429 (73)