Home
Tonight Fun Dictionaries Utils Conversations
RomânăRomână 
Register
Login
  

cat conversatii Conversations: At them


Here you can make yourself heard, you can share you experiences with other people and start new conversations.

Start a new conversation
Search conversations by keywords

Ministrul de Interne german a demisionat dupa ce a fost acuzat de plagiat in propria lucrare de doctorat

Category: At them
Talk started by GabiOffline
(7 answers)4.708 times displayed

O sa redau doar punctele importante ale unui scandal care a tinut prima pagina in Germania cateva saptamani. Iar concluziile o sa le trageti voi.

Karl-Theodor zu Guttenberg era vazut in Germania drept urmatorul cancelar dupa Angela Merkel. De fapt, zu Guttenberg era de multa vreme cel mai popular politician german. Karl-Theodor zu Guttenberg este membru al Parlamentului german din 2002. Din februarie 2009 a fost numit Ministrul Federal pentru Economie si Tehnologie in cabinetul Merkel, iar din 28 octombrie 2009, odata cu schimbarea cabinetului, a devenit Ministru de Interne.

Din 2007, zu Guttenberg a devenit Doctor in Drept la Universitatea din Bayreuth, cu o dizertatie asupra dezvoltarii legilor Constitutiei in Statele Unite si Uniunea Europeana.

In februarie anul curent, a iesit la iveala in presa germana faptul ca in lucrarea de doctorat, zu Guttenberg a preluat unele texte din surse precum articole de ziar sau discursuri, fara sa mentioneze sursele. Scandalul a luat rapid amploare, si, desi Merkel l-a sustinut public, zu Guttenberga a anuntat intai ca isi suspenda utilizarea titlului de Doctor, apoi a cerut ca Universitatea sa-i retraga titlul de Doctor pentru "erori grave" din partea lui, iar pe 1 martie a demisionat din functia de Ministru, dupa ce Universitatea din Beyreuth ii retrasese titlul de Doctor pentru "violarea" reglementarilor prin omisiunea citarii de surse. Astazi, zu Guttenberg a demisionat si din Parlamentul German, punandu-se la dispozitia institutiilor statului, carora le-a solicitat sa inceapa cat mai repede cercetarile in cazul sau.

Plagiatul facut de Karl-Theodor zu Guttenberg si faptul ca Ministrul a fost sustinut de Cancelarul Merkel au dus la reactii de manie in comunitatea stiintifica germana, care a rezultat intr-o scrisoare deschisa trimisa Cancelarului German in 24 februarie, ea fiind semnata de peste 51000 de cercetatori si doctoranzi.

 

Ministrul de Interne german a demisionat dupa ce a fost acuzat de plagiat in propria lucrare de doctorat
Tags: Merkel, Germania, Guttenberg
Answer
Answers
Your answer:
Click here to authenticate
Start a new conversation
Similar talks:
Copa Mundial de Fútbol : Brasil 2014

Intalnire in sambata de 13 August, la Köln ?

Daca cititi aceasta scrisoare...

Unsere Mütter, unsere Väter (VIDEO)

Premierul Japoniei si-a prezentat demisia pentru neindeplinirea promisiunilor electorale. Hai sa...

Nu disperati ! Si nemtii au gropi ! Iata dovada...

Cum a ajuns Dacia Logan sa profite de globalizare.

In ce limba or vorbi intre ei Angela Merkel si Nicolas Sarkozy ?

Minunatele desene pe nisip ale Xeniei Simonova

Campionatul de fotbal feminin

Un altfel de Nicu...
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
UP
0.0678 / 0.0296 (68)