Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
 
Program cinema
Program teatru si opera
 Filme
Piese de teatru si opera
 Program TV
Teatre
 Concerte
Cinematografe
 Înregistrează-te
Autentificare
  


Omul Păianjen (2002)


Spider-Man

Omul Păianjen Regia: Sam Raimi
Cu: Tobey Maguire, Willem Dafoe, Kirsten Dunst, James Franco

Gen film:
Acţiune, Fantasy

Durata:
121 min

Rating:   (0 voturi)

"Cine sunt eu? Sunteti siguri ca vreti sa stiti? Povestea vietii mele nu este pentru cei slabi de inger. Daca cineva v-ar spune ca este o simpla istorioara amuzanta, daca cineva v-ar spune despre mine ca sunt un tip obisnuit sau mediocru, fara nici o grija pe lumea aceasta acel cineva ar minti "Peter Parker" O data cu puterea vine si o imensa responsabilitate "Unchiul BenIn vara aceasta, pregateste-te pentru aventura suprema, pentru ca unul dintre cei mai cunoscuti supereroi ai benzilor desenate isi va face saltul pe marele ecran.

Lansat cu ocazia celei de-a 40-a aniversari de la prima aparitie in benzile desenate a Omului-Paianjen, filmul Spider-Man (Omul-Paianjen) se axeaza pe povestea elevului Peter Parker (TOBEY MAGUIRE) care, dupa ce a fost muscat de un paianjen modificat genetic, capata o putere supraomeneasca si abilitatea paianjenului de a se catara pe orice suprafata. El jura sa foloseasca aceste abilitati pentru a lupta contra crimei.Regizat de Sam Raimi, Omul-Paianjenii mai are in distributie pe: Willem Dafoe - nominalizat de doua ori la premiul Oscar - in rolul adversarului Omului-Paianjen, Green Goblin, Kirsten Dunst, in rolul Mary Jane Watson, James Franco - distins cu premiul Globul de Aur - in rolul Harry Osborn, prietenul lui Peter, Cliff Robertson - castigator al premiului Oscar - in rolul unchiului Ben, Rosemary Harris - actrita nominalizata la premiul Oscar - in rolul matusii May si J.K. Simmonds in rolul J. Jonah Jameson, seful lui Peter la ziarul Daily Bugle.Ramas orfan de la o varsta frageda, Peter Parker locuieste in Queens, New York impreuna cu matusa May si unchiul Ben.

Peter duce viata unui elev normal, lucrand ca fotograf la ziarul scolii, tanjind dupa frumoasa lui colega, Mary Jane Watson si distrandu-se in timpul liber cu prietenul lui cel mai bun, Harry Osborn.In timpul unei excursii cu clasa, in cadrul careia lui Peter si colegilor lui li se prezinta o demonstratie stiintifica despre paianjeni, Peter este muscat de un paianjen modificat genetic. Curand dupa aceea, el descopera ca si-a insusit puterea si agilitatea paianjenului precum si un simt foarte dezvoltat specific acestei arahnide.

Peter isi foloseste la inceput puterile pentru a face bani, insa dupa ce asista la o tragedie petrecuta aproape de casa lui, el jura sa-si dedice viata luptei contra criminalitatii, luand in considerare cuvintele unchiului sau, Ben: O data cu puterea vine si o imensa responsabilitate.Intre timp, omul de afaceri megaloman Norman Osborn (WILLEM DAFOE), tatal lui Harry, este pe cale de a suferi niste schimbari.

O formula experimentala a scapat de sub control, sporindu-i inteligenta si puterea, luandu-i in acelasi timp mintile. El a devenit acum Green Goblin (Goblinul verde), inamicul Omului-Paianjen, care va pune la incercare juramantul lui Peter Parker de a lupta impotriva criminalitatii si de a-i ajuta pe oamenii nevinovati.

Columbia Pictures prezinta, o productie MARVEL ENTERPRISES/LAURA ZISKIN, Spider-Man (Omul-Paianjen). Filmul este regizat de SAM RAIMI (The Gift, Evil Dead, A Simple Plan), scenariul este scris de DAVID KOEPP. Filmul este bazat pe Marvel Comic Book scrisa de STAN LEE si DAVID KOEPP. LAURA ZISKIN (As Good As It Gets, To Die For, Pretty Woman) si IAN BRYCE (Almost Famous - Aproape celebri, nominalizat la Oscar pentru Saving Private Ryan - Salvati soldatul Ryan, Twister) sunt producatori. AVI ARAD (X-Men, Blade) si STAN LEE sunt producatori executivi.

Echipa de realizatori ii mai cuprinde pe: directorul de imagine DON BURGESS, ASC (nominalizat la Oscar pentru Forrest Gump), scenograful NEIL SPISAK, pictorul de costume JAMES ACHESON (distins cu premiul Oscar pentru Restoration, Dangerous Liaisons si The Last Emperor) si monteurii BOB MURAWSKI si ARTHUR COBURN, A.C.E. Efectele vizuale sunt realizate de JOHN DYKSTRA, ASC (distins cu premiul Oscar pentru Star Wars). Efectele speciale sunt realizate de SONY PICTURES IMAGEWORKS, INC. Co-producator este GRANT CURTIS.

Imagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul PăianjenImagini Omul Păianjen
Regia
Sam Raimi

Scenariul
Stan Lee
Steve Ditko

Distribuția
Tobey Maguire Tobey Maguire Spider-Man / Peter Parker
Willem Dafoe Willem Dafoe Green Goblin / Norman Osborn
Kirsten Dunst Kirsten Dunst Mary Jane Watson
James Franco James Franco Harry Osborn
Cliff Robertson Cliff Robertson Ben Parker
Rosemary Harris Rosemary Harris May Parker
J.K. Simmons J.K. Simmons J. Jonah Jameson
Joe Manganiello Joe Manganiello Flash Thompson
Gerry Becker Gerry Becker Maximilian Fargas
Bill Nunn Bill Nunn Joseph 'Robbie' Robertson
Jack Betts Jack Betts Henry Balkan
Stanley Anderson Stanley Anderson General Slocum
Ron Perkins Ron Perkins Dr. Mendell Stromm
Michael Papajohn Michael Papajohn Carjacker
K.K. Dodds Simkins

Răspunde
Comentariul tău:
Click aici pentru a te autentifica
SUS
3.6712 / 1.0068 (57)