Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Viata, asa cum este


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Procrastinarea

Categorie: Viata, asa cum este
Discuţie iniţiată de aishaOffline
(56 răspunsuri)2.020 afişări
Dicționarul spune așa: a procrastina, procrastinez, vb. I. Tranz. (Liv.) A amâna în mod nejustificat începerea unei acțiuni, în special din cauza neglijenței habituale sau a lenei; a temporiza, a tărăgăna, a tergiversa. [ < engl. procrastinate cca. 1548 < lat. prōcrastinātum: pro- („pentru”) și crastinus („ce ține de ziua de  mâine”), cf. it. procrastinare, port. procrastinar, sued. prokrastinera].
Specialiștii adaugă la cauzele amânării efectuării unor treburi importante: perfecționismul, teama de eșec sau anxietatea.
Sunt sigură că toți întâlniți astfel de persoane în viața de zi cu zi, unii chiar avem de suferit de pe urma acestui comportament.  Eu însămi mă regăsesc în descriere.  Am încercat de câteva ori să mă schimb, fără prea mare tragere de inimă, recunosc. :D  N-am reușit.  Am scris liste, le-am ignorant cu grație, am setat alarma pe telefon… degeaba! Mereu mă trezesc seara că nu mi-am umplut timpul în cel mai eficient mod.
Voi cum evitați asta?
Procrastinarea
Tags: lene, teamă, amânare, tergiversare
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Cat de lenesi va simtiti in perioada asta ?

Frica de a fi atins sau de a atinge - Aphephobia

Va este teama sa mai spuneti bancuri cu politisti ?
SUS
0.0925 / 0.0404 (165)