Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: Sanatate


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Efectele nocive ale incalzirii mancarii in cuptorul cu microunde

Categorie: Sanatate
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(22 răspunsuri)32.230 afişări

Cuptoarele cu microunde au efecte asupra produselor alimentare incalzite sau gatite dar si asupra organismului uman care ingera aceste alimente. De cele mai multe ori, efectele sunt nocive. Printre acestea sunt incluse:
- deterioararea unor substante alimentare rezultand agenti implicati in etiologia unor cancere
- reducerea valorii nutritive a alimentelor
- efecte biologice directe ale microundelor.

Scaderi semnificative in continutul nutritiv al alimentelor

Microundele cauzeaza scaderi semnificative in continutul nutritiv al tuturor produselor alimentare studiate. Cele mai importante constatari sunt:
- se pierd vitaminele si mineralele: in fiecare produs testat a scazut biodisponbilitatea urmatorilor nutrienti vitali: vitamina B complex, Vitamina C , E si minerale esentiale.
- se reduce din capacitatea fructelor si legumelor de a regla tranzitul intestinal, prin degradarea de alcaloizi, glucozide, alactozide si nitrilozide din fibrele vegetale.
- se distruge valoarea nutritiva a nucleoproteinelor din carne. In general s-a dovedit dezintegrarea tuturor alimentelor testate

Efectele incalzirii carnii la microunde

Incalzirea carnii in cuptorul cu microunde determina aparitia d-nitrosodietanolaminei, cunoscuta ca agent cauzator al cancerului. Compusii biomoleculari din proteine sunt degradati.
Se creeaza un „ efect de legatura” intre mancarea incalzita sau preparata la cuptorul cu microunde si orice radiatie atmosferica existenta, ceea ce duce la cresterea saturatiei in particule alfa si beta a mancarii respective.

Efectele incalzirii altor alimente la microunde

aptele si cerealele incalzite in cuptor sunt nocive prin hidroliza proteinelor care se gasesc in acestea. Microundele folosite pentru dezghetarea alimentelor congelate altereaza catabolismul glucozidelor si galactozidelor care se afla in aceste alimente.

Efectele asupra organismului uman

1. Tulburari in functionarea sistemului digestiv, prin alterarea substantelor elementare ale alimentelor supuse procesului de incalzire cu microunde.

2. Tulburari si la nivelul sistemului limfatic (datorita modificarilor chimice ale alimentelor), are duc la degenerari in ceea ce priveste capacitatea organismului de a se proteja impotriva aparitiei anumitor celule canceroase.

3. Creste incidenta cancerului de stomac si a celui intestinal, prin substantele chimice eliberate din alimente prin expunerea la microunde

4. Distrugere generalizata in celulele din tesuturile periferice.

5. Degenerare gradata ã functiilor digestive si excretorii

Sursa: Dr. Alin Popescu

 

Merita oare toate acestea pentru avantajul scurtarii timpului de preparare, gatire sau dezghetare a produselor alimentare ?

De cate ori pe saptamana folositi cuptorul cu microunde ?

 

Tags: Efectele, nocive, ale, incalzirii, mancarii, in, cuptorul, cu, microunde
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Curatarea cuptorului cu microunde... sfaturi va rog !
Competiţii Online   Dicţionar Român Englez   Dicţionar Englez Român   Design Web Site   Program Amanet   Codexul produselor de uz fitosanitar (pesticide)   Grile licenta Spiru   Grile rezolvate Spiru Haret   Gestiune schimb valutar   multifunctionala   The German English Dictionary   The French - English Dictionary   Česko-Anglický Slovník   Toner-shop   Kamus Indonesia Inggris   Енглеско-српски, српско-енглески речник   Englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik   English Greek Dictionary   Esperanto English and English Esperanto Dictionary   imprimanta   wizz air bagaje   developare poze   T6641   fotocarte   bagaj de mana blue air   trolere ieftine   adaptor priza usa   
SUS
0.0724 / 0.0361 (97)