Home
Diseara Fun Dicţionare Utile Conversaţii
EnglishEnglish 
Înregistrează-te
Autentificare
  

cat conversatii Conversaţii: La serviciu


Aici vă puteţi face auziţi, vă puteţi împărtaşi experienţele, puteţi discuta cu ceilalti, puteţi lansa noi subiecte de conversaţie.

Propune o nouă temă de discuţie
Caută conversaţii după cuvinte cheie

Cum ar fi sa fiti neplatiti de 2 ani si 2 luni ?

Categorie: La serviciu
Discuţie iniţiată de GabiOffline
(31 răspunsuri)3.726 afişări

Evident ca veti spune ca n-ati sta sa ajungeti sa fiti neplatiti atata amar de vreme (desi detaliile de mai jos va spun ca exista totusi persoane care ar sta...), asa ca va intreb altceva:

 

Cat ati accepta sa stati neplatiti ? Cate luni ?

 

Si acum detaliile: iata petitia pe care salariatii IPCUP Ploiesti (adica Institutul National de Cercetare Dezvoltare Utilaj Petrolier - deci e vorba de niste cercetatori) au trimis-o Presedintiei Romaniei, Guvernului Romaniei, Ministerului Industriei si  Comertului, Ministerul Educatiei Nationale, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (textul a fost publicat de observatorulph.ro):

 

"Noi, salariaţii Institutului National de Cercetare Dezvoltare Utilaj Petrolier, din Ploieşti, institut cu capital integral de stat , re-re-revenim si in aprilie 2013 cu o noua PETITIE prin care va solicitam sa intreprindeti demersurile necesare pentru clarificarea din punct de vedere juridic si financiar a situatiei fara precedent si unica in Romania a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Utilaj Petrolier, din localitatea Ploiesti, Str. Piata 1 Decembrie 1918 nr. 1, jud. Prahova, deoarece  toate demersurile şi manifestările întreprinse de noi pe parcursul ultimilor doi  ani  nu au avut nici un ecou, toate instituţiile statului sesizate  nu au reacţionat în nici un fel, la ora actuală nimeni nu-şi asumă nici o responsabilitate  pentru rezolvarea situaţiei disperate în care ne aflăm, dupa cum urmeaza:

    1). Desi au mai trecut inca  9 luni de la numirea unui reprezentant legal, respectiv a Directorului General, activitatea  nu s-a deblocat in nici un fel, cei responsabili nu au luat nici o masura  de remediere a situatiei, Consiliul de Administratie nu a fost convocat niciodata, deoarce  nu au fost nominalizati  membrii acestuia nici pana astazi, avand in vedere situatia in care se afla acest institut national!!!In plus, din data de 24 ianuarie 2013 data la care au expirat cele 6 luni de interimat, institutul nu mai are nici un reprezentant legal!

  2). La aceasta data , salariile noastre sunt  neincasate din octombrie 2010 adica de peste 2 ani si 2 luni , fara ca nimeni din cei responsabili, sa faca ceva!

 Referitor la  conditiile de munca  existente in secolul XXI la IPCUP Ploiesti, pentru un stat membru in Uniunea Europeana, acestea sunt neschimbate: a doua iarna fara  caldura, energia electrica este sistata, lipsa internet, lipsa telefon, lipsa fax, apa doar la parter!!

In tara noastra, ne simtim abandonati de autoritati si tratati ca cetateni de mana a doua, ca niste sclavi, fara nici un drept, cu toate ca suntem angajati legal la stat, cu contracte de munca incheiate pe perioada nedeterminata!!!

  3). Cu această ocazie vă readucem în atenţie  faptul ca in decembrie 2012 a fost emisa OUG nr. 96 prin care institutul nu mai functioneaza sub autoritatea MECMA, adevaratul vinovat al situatiei actuale, el trecand sub autoritatea Ministerului Educatiei Nationale, lucru care in realitate nu s-a produs nici dupa 3 luni!!!In urma intalnirii din data de 14.01.2013  dintre reprezentantii Prefecturii Prahova, cu reprezentantii MEN, respectiv dl. Mihnea Cosmin Costoiu, ministru delegat ,,s-a concluzionat faptul ca institutul isi va continua activitatea, stabilindu-se masuri care vizeaza atat  viitoarea forma juridica a instututului, inclusiv modul de functionare, precum si initiative legislative ce vor asigura/amenda cadrul legal de aplicare a acestora, avandu-se in vedere solutionarea drepturilor salariale neacordate pana in prezent’’ –citat din raspunsul nr.  290.027 din 24.01.2013, raspuns semnat de director general adjunct MECMA, Mihaela Lazea. Toate acestea au ramas in stadiul de intentie sau nici atat.Sesizam de peste 2 ani, la toate institutiile statului, sute de memorii/petitii/sesizari iar totul este o crasa nepasare si bataie de joc a celor responsabili fata de cetatenii acestei tari.

  4). Continuam sa sesizam in toate petitiile  abuzul facut de ANAF, care numai in anul 2011 ne-a ,,furat’’ peste 1.300.000 lei (jumatate din salariile noastre),  fara sa conteze restantele noastre salariale, conform art. 149, alin(12) din codul de procedura fiscala!!!

    5). Este de neinteles cum salariaţii acestui institut, angajaţi legal cu contract individual de muncă pe perioada nedeterminata, la o firmă cu capital integral de stat, păstorită de consiIiul de administraţie format din reprezentanţi numiti de minister, în ROMÂNIA anilor 2013, membră în Uniunea Europeană, să nu-si primească drepturile salariale de peste  2 ani, fara ca acest lucru sa dea de gandit autoritatilor statului, respectiv institutiilor abilitate in rezolvarea acestor probleme!!!

               6). Solicitam d-lui Prim Ministru VICTOR PONTA sa dispuna  clarificarea in regim de urgenta a situatiei acestui institut, prin acest gest sa fie redobandita increderea in institutiile statului, incredere spulberata la aceasta ora!Mentionam ca salariatii institutului au castigat procesul impotriva paratiei IPCUP, conform sentintei civile nr. 2024/27.03.2012, prin care instanta dispune plata salariilor la zi precum si plata contributiilor datorate de angajat si angajator la CAS, CASS si somaj, neplatate din 2007!!

Prin prezenta petitie, RUGAM  institutiile responsabile sa ANALIZEZE  si sa gaseasca rezolvarea legala pentru situatia disperata in care Se afla SALARIATII ACESTUI INSTITUT NATIONAL, INSTITUT CARE LA ORA ACTUALA NU MAI APARTINE MINISTERULUI INDUSTRIEI SI COMERTULUI DAR NICI MINISTERULUI EDUCATIEI NATIONALE, EL AFLANDU-SE UNDEVA INTRE CELE DOUA MINISTERE, PREDAREA-PRIMIREA NU S-A REALIZAT NICI DUPA 3(TREI) LUNI!!!!"

Cum ar fi sa fiti neplatiti de 2 ani si 2 luni ?
Tags: serviciu, neplatit, angajat
Răspunde
Răspunsuri
Răspunsul tău:
Click aici pentru a te autentifica
Propune o nouă temă de discuţie
Discuţii similare:
Prima zi de muncă

Ati avut aventuri romantice cu colegii / colegele de birou ?

Daca cititi aceasta scrisoare...

Zece clisee care va pot "scufunda" CV-ul. Invatati sa le evitati !

Te-ai angaja sa lucrezi nud ?

Ce riscati zi de zi la serviciu ?

Zi de zi. Acelasi job. Acelasi birou. Din ce in ce mai ciudat...

Schimbarea job-ului

In ce conditii ati lipsi de la serviciu ?

Cum a fost prima zi de scoala / lucru dupa aceste sarbatori ?

Metode contra stresului cotidian

Azi m-am umilit!

Cercetatorii britanici lovesc din nou: femeile, sexul organizat

Job-ul actual si planurile pe viitor...

Sefi rai
SUS
0.1029 / 0.0355 (117)